Ana sayfa Dizi Haberleri Kanal D ve Fox TV’nin yeni dizileri büyük sınava çıkıyor!

Kanal D ve Fox TV’nin yeni dizileri büyük sınava çıkıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / ANALİZ ÖZEL – Kanallar arasındaki reyting rekabetinde diziler ön planda… Farklı yapımlarla izleyicileri ekranlarında tutmaya çaba harcayan Kanal D ve Fox TV için yeni dizileri adına bu hafta sonu önemli bir sınav verilecek. Geçtiğimiz Cumartesi günü başlayan, Bir Annenin Günahı dizisi 28 Kasım yani bugün ikinci bölümüyle ekranda olacak. Özge Özberk ve Musa Uzunlar’ın başrolünde yer aldığı dizinin ilgi çeken hikayesine ve güçlü oyunculuk performanslarına rağmen ilk bölüm reytingleri düşük gelmişti.

Mert Yazıcıoğlu, Simay Barlas, Emre Kınay ve Pamir Pekin’in de başrolünde yer aldığı Bir Annenin Günahı için ikinci bölümün önemli bir atak yapması beklentisi var. Şayet böyle bir şey gerçekleşir ise dizi ilerleyen haftalar için umut verecektir. Ancak reytingler yerinde sayar ya da düşüş sergiler ise, bu pek de iyi bir durum değil. Kanal D’nin zaten bu sezon zorlanan dizilerine fazla şans tanımak istemediği ve yayından kaldırmayı tercih ettiği biliniyor. Ancak Bir Annenin Günahı dizisi için şimdilik bir tehlike söz konusu değil. Ancak reytingler her zaman için belirleyici olacaktır.
Kanal D ve Fox TV'nin yeni dizileri büyük sınava çıkıyor! 8

Fox TV içinde 29 Kasım Pazar akşamı bir başka dizi sınavı var… Kefaret, geçtiğimiz hafta ilk bölümü ile yayınlandı. Çok da iyi reytingler alarak başlangıcı güzel yapan dizinin ikinci bölümde bu performansını sürdürüp sürdüremeyeceği önemli bir veri olacak.

Nurgül Yeşilçay, Mert Fırat, Yurdaer Okur, Ege Kökenli ve Özge Özacar’ın başrollerinde yer aldığı dizinin güçlü hikayesi Zülfü Livaneli’nin kitabından senaryolaştırıldı. Oyunculuk performansları da ilk bölüm itibariyle başarılı bulundu.

Kanal D ve Fox TV'nin yeni dizileri büyük sınava çıkıyor! 9

Sosyal medyada da güçlü bir etkileşim dalgası oluşturan Kefaret dizisinin reytinglerinin nasıl geleceği merak konusu. Arıza ile birincilik için yarışan Kefaret, belki de bu hafta tüm kategorilerde rakibini geçmeyi bile başarabilir. Geçen hafta Arıza’ya çelme takan Kefaret için Pazar akşamının en çok izlenen dizisi olması hiç de şaşırtıcı bir sonuç olmayacaktır.

Yeni dizi tutturmanın çok zorlaştığı bir dönemdeyiz. Geçen sezondan gelen ya da çok iyi çıkış yapan diziler haricinde, diğer tüm yapımlar zorlanıyor. Diziler olmayınca kanalların pandemi döneminde ne kadar geriye düştükleri de ortada. O nedenle de her kanal için her dizinin elde edeceği sonuçlar büyük önem taşıyor.