Ana sayfa Sosyal Medya Kanıt dizisinin Ümit’i İlker Kurt hayatını kaybetti!

Kanıt dizisinin Ümit’i İlker Kurt hayatını kaybetti!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Kanıt dizisinde canlandırdığı ‘Ümit’ karakteriyle geniş bir izleyici kitlesinin dikkatini çeken oyuncu İlker Kurt hayatını kaybetti.

Acı haberi Filim-San Vakfı Müdürü Kıvanç Terzioğlu sosyal medya hesabından duyurdu. Terzioğlu paylaşımında, “Filim -San vakfı üyelerimizden oyuncu dostunuz İlker Kurt’u kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz” ifadelerini kullandı.

3 Nisan 1973 İstanbul doğumlu olan İlker Kurt ekran macerasına, Su Sinekleri adlı televizyon dizisinde ‘Behçet’ karakterini canlandırarak başladı.

Kariyerine uzun bir süre televizyon dizileriyle devam eden Kurt, 2008 yılında rol aldığı Başka Semtin Çocukları adlı uzun metrajlı filmde hayat verdiği ‘Hüsam’ karakteriyle birlikte sinemaya transfer oldu.

Kanıt dizisinin Ümit'i İlker Kurt hayatını kaybetti! 7

Oyuncunun genç yaşta vefatı hayranlarını derin üzüntüye boğdu. 2017 yılında Nesrin Bulut ile Kırklareli’nde evlenen oyuncu Kanıt dizisiyle birlikte geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanındı.

İlker Kurt bugüne kadar aralarında Veda, Anadolu Kartalları , Fetih 1453, Aşkım  Aşkım, Hırsız, Cinlerle Periler, Kınalı Kar,  Hırçın Menekşe, Türkü Filmi, Kalp Gözü, Şeytan Sofrası, Melekler Adası, Bodrum Hakimi, Kapıları Açmak, Bir Çift Çizme, Sensiz Olmuyor ve Kınalı Kuzular’ın da bulunduğu pek çok projede yer aldı.