Ana sayfa Dizi Haberleri Kanunsuz Topraklar dizisi Masumiyet’in düştüğü duruma düşmesin!

Kanunsuz Topraklar dizisi Masumiyet’in düştüğü duruma düşmesin!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranında geçen sezon yayınlanan Masumiyet dizisi ile bu sezonun en iddialı yapımı Kanunsuz Topraklar arasında bir benzerlik var… Her iki dizi de yüksek bütçeli yapımlar olarak öne çıktı. Her iki dizide de çok etkileyici bir hikaye ve sevilen ünlü isimler bir arada bulunuyor. İki dizinin reyting sonuçları da birbirlerine çok benziyor.

Masumiyet dizisi yayınlandığı zaman diliminde ortalama veya ortalamanın biraz üzerinde reytingler alabilen bir yapım oldu. Ancak bütçesi o kadar yüksekti ki, Fox TV bu diziyi sürdürmek istese de bu reytingler ile sürdürmesi mümkün değildi. Hatta Hülya Avşar bu durumu ortaya koyan açıklamada bulunmuş ve dizinin zarar ettiği için final yapıldığını duyurmuştu. 13 bölüm süren Masumiyet şayet düşük bütçeye sahip olsaydı mutlaka devam ettirilirdi. Çünkü reytingleri ortalama oranlarda geliyordu.

Örneğin Star TV geçen sezon Menajerimi Ara dizisini ortalamanın altına düşen reytinglerine rağmen kar edebildiği için elinde tutmayı uzun süre sürdürdü.

Kanunsuz Topraklar dizisi Masumiyet'in düştüğü duruma düşmesin! 6

Kanunsuz Topraklar dizisinin de aynı Masumiyet gibi bir açmaz içine girme ihtimali gözlemleniyor… Dizinin en son dördüncü bölümü yayınlandı. Reytingler daha önceki oranlara göre daha iyi geldi. Ancak hala sınırda yer alıyor. Yani Masumiyet dizisinde yaşananlar sanki Kanunsuz Topraklar’da da yaşanıyor.

Dizinin bir sıçrama yapması ve Sadakatsiz ile Kuruluş Osman isimli iki önemli diziye rakip olması lazım. Yani reytinglerin bir anda yukarı çıkması şart. Fakat şu ana kadar böyle bir gelişme yaşanmadı.

Dizinin her yeni bölümünün izleyici ilgisini artırdığı bir gerçek. Fakat bunun yeterli olmadığı da biliniyor. Hem de Fox TV’nin önünde Masumiyet gibi bir dizi tecrübesi varken Kanunsuz Topraklar için her şeyin iyi gittiğini söylemek çok doğru değil.

Dördüncü bölümü ile tüm kişiler ve AB gruplarını altıncı sırada tamamlayan dizi, ABC1’de ise beşincilik elde etti.

Dizinin 27 Ekim Çarşamba günü 5. yeni bölümü yayınlanacak. Yine çok etkili ve izleyicileri sarsacak anlar yaşanacak. Bakalım yeni bölümde bir reyting sıçraması görebilecek miyiz?

Şayet her hafta yükselen ve en azından Sadakatsiz’e yaklaşan oranlar gelmez ise Kanunsuz Topraklar’ın durumu aynı Masumiyet’in durumuna benzeyecek.

Yüksek bütçe, beklenenden az reyting ve büyük zarar… İşte Masumiyet bu nedenle final yaptı. Kanunsuz Topraklar için ise umutlar bir hayli fazla ama daha fazla öne çıkması için elden gelen her şeyin yapılması da şart.