Ana sayfa Dizi Arşivi Kanunsuz Topraklar dizisinin hikayesi herkesi kendisine çekecek!

Kanunsuz Topraklar dizisinin hikayesi herkesi kendisine çekecek!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranında yeni sezonun en iddialı yapımı olarak Kanunsuz Topraklar dizisi gözüküyor. Kanalın adeta üzerine titrediği projede başrollerde Uğur Güneş, Necip Memili ve Esra Bilgiç’i görüyoruz. Dizinin yayınlanan fragmanlarına ilgi büyük. Peki hikayesinin detayları neler?

Gold Film imzalı olan dizinin senaryosunu Zülküf Yücel yazdı. Zonguldak ve İstanbul’da yapılan çekimlerin ne kadar kaliteli olduğunu zaten ortaya çıkan görüntülerden anlayabilirsiniz. Yeni sezonun gözde yapımı olan dizi, başarılı oyuncu kadrosu, güçlü senaryosu ve izleyenleri zamanda yolculuğa çıkaran büyüleyici görüntüleriyle herkesi etkisi altına alacak.

Adalet arayışının bir örneğini izleyeceğiniz dizide, düzene karşı gelen bir maden işçisinin ayakta durma mücadelesine tanıklık edeceksiniz. Uğur Güneş, bu noktada Davut karakteri ile çok iyi bir seçim olduğunu her haliyle gösteriyor.

Kanunsuz Topraklar dizisinin hikayesi herkesi kendisine çekecek! 9

Gülfem karakterinde ise Esra Bilgiç yer alıyor. Babası bir maden sahibi olduğun için Gülfem zengin hayatı yaşayan bir genç kız. Ancak Gülfem’in hayatı, Davut ile olan karşılaşmalarından sonra çok değişecek.

Madende meydana gelen kaza ile maden işçisi Davut’un, patronu Malik Bey’in düzenine başkaldırması ve kızı Gülfem’le karşı karşıya gelmesi dizinin açılış sahnesi gibiydi…

Çekimleri Zonguldak ve İstanbul’da gerçekleşen Kanunsuz Topraklar’ın ön hazırlık sürecinin 9 ay kadar sürdüğünü hemen hatırlatmamız gerekiyor. Bu dizide 1939 yılı Türkiye’si tüm gerçekçiliği ve görkemli prodüksiyonuyla ekrana damga vuracak.

Kanunsuz Topraklar dizisinin hikayesi herkesi kendisine çekecek! 10

Peki Kanunsuz Topraklar’in hikayesinde neler var. 1939 yılına izleyicileri götürecek olan dizide Zonguldak’taki kömür madenleri konusu ele alınacak.

1939 yılında kömür şehri Zonguldak’ta bir kasabada madenci Davut (Uğur Güneş), kardeşleri ve ana-babasıyla mütevazı bir hayat sürmektedir. Madenin sahibi Paşazade Malik Bey (Murat Daltaban) adında zengin bir adamdır.

Yağmurun çok yağdığı bir gün uyarıları dikkate almayan Malik Bey yüzünden beklenen olur ve maden çöker. Davut, bu düzene karşı sesini yükseltmeye karar verir. Malik Bey’in de Davut için hiç beklenmeyen bir teklifi vardır. Malik Bey’in kızı Gülfem (Esra Bilgiç) hayatın gerçeklerinden uzak, korunarak büyütülmüştür.

Kanunsuz Topraklar dizisinin hikayesi herkesi kendisine çekecek! 11

Gülfem; ele avuca gelmez, söz dinlemez, hatta kaba-saba bir adam olarak gördüğü Davut’a zamanla içten içe hayranlık duymaya başlar. Malik Bey ise kızı Gülfem’i, Ali Gelik (Necip Memili) adında zengin bir maden patronuyla evlendirmeyi düşünmektedir.