Ana sayfa Dizi Haberleri Kanunsuz Topraklar’ın neden final yaptığını anlamayanlar çok, işte gerçek nedeni!

Kanunsuz Topraklar’ın neden final yaptığını anlamayanlar çok, işte gerçek nedeni!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kanunsuz Topraklar bitti, Uğur Güneş ve Esra Bilgiç hayranlarının gözü yaşlı! Son dönemde artan fiyatlar ve ekonomide yaşanan sallantılar dizi sektörünü de etkiliyor ve güçlü reytingler olmayınca yüksek bütçeli dizilerin zararını karşılamak kolay olmuyor. Kanunsuz Topraklar isimli Fox TV dizisi de uzun süre zarar etme durumunun altın kalkılamayacağı için yayından kaldırıldı.

16 bölüm süren dizinin finali birçok izleyiciyi üzdü. Fox TV’nin bu sezon yayından kaldırdığı yedinci dizi olarak da öne çıkan Kanunsuz Topraklar’ın başrolünde çok etkili bir ikili yer aldı. Uğur Güneş ve Esra Bilgiç enerjisi sete de yansıdı ve kamera arkası görüntülerini izleyenler onların ne kadar uyumlu olduklarını da fark etti. İki başarılı oyuncunun set hallerini yansıtan sosyal medyadaki görüntüler de çok konuşuldu.

Kanunsuz Topraklar birçok izleyici için oluşturduğu atmosfer ile muhteşem bir yapım olarak akıllarda kaldı. İki başrol oyuncusunun güçlü uyumu ile birlikte Gülfem ile Davut karakterleri de izleyicilerin aklına yazıldı.

Dizinin ekibi güzel bir hikayenin içinde olmanın mutluluğunu yaşadı ama bu hikaye ne yazık ki, kısa süreli oldu…

Kanunsuz Topraklar'ın neden final yaptığını anlamayanlar çok, işte gerçek nedeni! 8

Dizinin yapımcısı Gold Film, “Hikayemize ortak olup, gönül veren herkese sonsuz teşekkürler!” notu ile veda etti. Geçen sezon aynı şirketin Masumiyet dizisi de yine yüksek bütçesi ve düşük kalan reytingleri ile zarar ettiği için yayından kaldırılmıştı.

Birçok dizi hayranı çok etkili bir hikayesi olan, çok güçlü oyuncu kadrosunun başarıyla rol aldığı, ilgi de gören bir yapımın neden bittiğini sorguluyor.

Kanunsuz Topraklar'ın neden final yaptığını anlamayanlar çok, işte gerçek nedeni! 9

Ancak artan maliyetler, yüksek bütçeli tüm dizilerin yüksek reytingler ile iyi reklam gelirleri elde etmesini zorunlu kılıyor. Kanunsuz Topraklar çarşamba rekabetinde hep ortalama reytingler elde etti ve bu da yüksek bütçeli bir proje için yeterli değildi.

Uğur Güneş ile Esra Bilgiç hayranları Davut ile Gülfem karakterlerini çok benimsedi ve onları bağrına bastı. Ancak sadık izleyicilerin verdiği büyük destek yeterli gelmedi.

Zarar eden dizi için üretilen çözümler tutmadı. Önce yönetmen ve ekipte değişim sergilendi ve hikayede farklılıklar oluşturuldu. Ardından yeni karakterler ile hikaye daha güçlü hale getirildi. Aşkın gücüne sığınıldı ve romantik sahneler artırıldı. Ancak tüm bu çabalar sonuç getirmedi.

Artık daha güçlü reytingler elde edemeyeceğinin anlaşılması ile birlikte Fox TV ve Gold Film daha fazla zarar etmeyi göze almadığı için de dizi final yaptı.