Ana sayfa Dizi Arşivi Kara Yılan Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Kara Yılan Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Kara Yılan, ATV İç Yapımlar’ın yapımcılığında, yönetmenliğini Cem Akyoldaş ile Feride Kaytan’ın yaptığı, senaryosunu Kuledibi Senaryo Grubu’nun kaleme aldığı tarih ve dram temalı Türk yapımı televizyon dizisidir. Yayınlandığı dönemde en yüksek bütçeli ikinci TV dizisi olma özelliğini taşıyan dizi ATV’de ekranlara geldi.

Bülent İnal, Engin Akyürek, Begüm Birgören gibi etkili bir oyuncu kadrosunun buluştuğu Kara Yılan dizisi, izleyicilerden yeterli ilgiyi görmedi. Dizi toplam 18 bölüm yayınlandı ve ekran ömrünü düşük reytingler nedeniyle kısa bir sürede tamamlamış oldu.

Kara Yılan Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:
Kanal: ATV
Yapımcı: ATV İç Yapımlar
Türü: Tarih- Dram
Yayın Tarihi: 19 Kasım 2007 – 22 Nisan 2008
Mekan: İstanbul, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa
Süresi: 120 dakika
Müzik: Orient Expressions
Başrol: Bülent İnal, Engin Akyürek, Begüm Birgören.
Oyuncular: Polat Bilgin, Serap Aksoy, İlker Aksum, Nergis Öztürk, Avni Yalçın, Cem Bender, Gökhan Bekletenler, Şahin Irmak, Binnur Kaya, Ozan Şahin, Mark Levitas, Erkan Bektaş.

GENEL İZLENİM:

Kara Yılan dizisi Gaziantep’in Fransız işgalinden kurtuluşunu konu alıyor. Proje tasarımını Tomris Giritlioğlu’nun yaptığı dizi yayınlandığı dönemde dev prodüksiyon ücreti ile de dikkatleri üzerine çekti. Dizide Kara Yılan rolünü Bülent İnal, sevgilisini ise Begüm Birgören canlandırdı.

HİKAYESİ:

Memed dağlarda dolaşmak, silah tutmak yerine, okumak isteyen bir çocuktur. Ama babası Mamo Ağa, onu zorla alıp dağlara götürerek, gece dağ başında sürünün yanında yalnız bırakarak, korktuğu şeylerle inadına yüzleştirerek bir savaşçı gibi yetiştirmeye çalışır. Mamo Ağa bir sabah Memed’i dağda, sürüsünün başında, gece vurduğu kurdun yanında bulur. Memed kara bir yılana da karşı galip gelir. Mamo, oğlunun artık bir yiğit olduğuna inanmıştır. Hemen orada gururla ona yeni adını verir: ‘Senin adın artık Karayılan!’

Kara Yılan Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

Karayılan babasından öğrendiği yiğitliği, gençliğinde yanında bulunduğu Dergahbaşı İsmail Efendi’den edindiği ilimle ve felsefeyle tamamlar. Birinci Dünya Savaşı öncesinde askere giden Karayılan; yedi yıl süren askerliğinden yorgun ve mağlup bir şekilde Antep’teki köyüne döner. Antep, o yıllarda Fransızların işgali altındadır. Durumdan faydalanan çeteler ortalıkta kol gezmektedir. Mamo, oğlunun hemen aşiretin başına geçmesini ve gençleri silahlandırıp savaşmasını ister.

Karayılan ise babasını şaşkınlığa düşürerek; artık savaşamayacağını söyler: O artık ‘Kahraman Karayılan’ değil, ‘Çoban Memed’ olmak istemektedir. Çobanlığa niyet eden Karayılan, bu kararı uygulamanın hiç de kolay olmadığını görür ve askerlik ve çobanlık arasında sürekli seçim yapmak zorunda kalır. Aşkta ve savaşta zaman zaman yanılgılara düşse de ilerlemeye devam eder.
Dizide esas olarak, eline silah almamaya, savaşmamaya, sadece çobanlık yapmaya karar vermiş Memed’in, haksızlığa ve zulme dayanamayarak yeniden eline silahını almasının, çevresinde Kuvâ-yi Milliye hareketi oluşturarak Karayılan adını kahramanlaştırmasının hikâyesi anlatılmaktadır.

Kara Yılan Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)
Bülent İnal (Karayılan /Mehmet)
Begüm Birgören ( Elvan)
Polat Bilgin (Margos)
Serap Aksoy (Belkıs)
İlker Aksum (Binbaşı Laroş)
Engin Akyürek (Nizipli Halim)
Nergis Öztürk (Sona)
Avni Yalçın (Behram Çavuş)
Cem Bender (Doktor Osman)
Gökhan Bekletenler (Selo)
Şahin Irmak (Şiro)
Binnur Kaya (Emine)
Ozan Şahin (Haberci)
Mark Levitas (Kolonel San Mari)
Erkan Bektaş (Şahin Bey)

MEKANLAR:

Kara Yılan dizisinin çekimleri, İstanbul, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi. Dizi için milli mücadele yılları döneminin yapısına uygun olarak, aynı ölçeklerde Gaziantep ve İstanbul’da 2 bin 500 metrekarelik alan üzerine meydan, çarşı, eski Gaziantep evleri kuruldu. Dev bütçeli proje için bin parçalık askeri malzeme, 200 adet dönemin sivil kıyafetleri, 200 adet Fransız lejyon askeri kostümü, 2 top, yeterli sayıda tüfek, mavzer ve makinalı tüfek satın alındı.

Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki köyler dolaşılarak, dönemi anlatan malzemeler toplandı. Ayrıca dizide kullanılmak üzere özel at arabaları ve faytonlar da yaptırıldı. Dizide kullanılan farklı bir animasyon tekniğiyle eski Gaziantep görüntüleri 3 boyutlu olarak ekrana geldi. Bu teknik Türkiye’de ilk kez Kara Yılan dizisinde uygulanmıştır.

JENERİK:

Dizinin müzikleri, Orient Expressions’a ait. Dizinin jenerik müziğini aşağıda dinleyebilirsiniz.

Kara Yılan Jenerik Müziği

FRAGMANLAR:

Kara Yılan ilk fragman ATV’ de 2007 yılının Ekim ayında yayınlandı. İlk görüntüler izleyicide merak uyandırdı.

İlk Tanıtım:

TÜM BÖLÜMLER:

Kara Yılan dizisi 19 Kasım 2007 tarihinde ATV’de ekranlara gelmeye başladı. Yayınlandığı dönemde Türkiye’nin en yüksek bütçeli ikinci dizisi olan Karayılan dizisi beklenen ilgiyi göremedi. Bir sezon devam eden dizi, 22 Nisan 2008 tarihinde yayınlanan 18. bölümü ile final yaptı.

Kara Yılan dizisinin tüm bölümlerini atv’nin youtube resmi sayfasından izleyebilirsiniz.

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Kara Yılan dizisinin sahnelerinde kullanılan etkiyici müziklerden biri olan ‘Vurun Antepliler’ şarkısını aşağıda dinleyebilirsiniz.

Kara Yılan Vurun Antepliler/ Cem Yıldız