Ana sayfa Dizi Fragmanları Kasaba Doktoru dizisi gelince, TRT1’in bir başkası dizisiyle ilgili planlar değişti!

Kasaba Doktoru dizisi gelince, TRT1’in bir başkası dizisiyle ilgili planlar değişti!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında 8 Nisan Cuma gününden itibaren ekranda Kasaba Doktoru isimli yeni diziyi bulacaksınız. Dizi hayranları da Mucize Doktor’ benzeri bir yapım olduğunu gördükleri Kasaba Doktoru’na yoğun bir ilgi gösteriyor. Dizinin ilk bölümünün yayınlanması ile birlikte iyi bir çıkış yapması bekleniyor.

Ozan Akbaba, Deniz Can Aktaş ve Hazal Subaşı’nın başrollerinde yer aldığı dizinin başlaması ile birlikte Cuma akşamları yayınlanan ve ilk 7 bölümü de paylaşılan Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli isimli diziye ne olduğunu merak eden de birçok dizi hayranı bulunuyor. 26 bölüm olarak hazırlanan 7 aylık bir çabanın ürünü olan dizi, önceki haftaya kadar Cuma akşamları ekrana geliyordu. Ancak Kasaba Doktoru gelince, reytingleri de düşük olan bu dizinin akıbetinin ne olacağı sorgulanıyor.

Kasaba Doktoru dizisi gelince, TRT1'in bir başkası dizisiyle ilgili planlar değişti! 8

TRT1’in yeni aldığı karar uyarınca Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli dizisi, Ramazan ayının da etkisi ile günlük bir dizi formatına dönüştürüldü. Burak Sevinç, Sena Çakır, Hüseyin Soysalan, Sinan Albayrak, Fırat Topkorur gibi isimlerin kadrosunda yer aldığı dizi, manevi yönü yüksek bir yapım.

Ancak Cuma akşamları prime-time’da diğer dizilerle rekabet edemeyen Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli için farklı bir formül üretildi. TRT1, Ramazan ayının da maneviyatına uygun olan diziyi, günlük yapım gibi haftanın her günü öğleden sonra ekrana getirmeye başladı.

Bu diziyi merakla bekleyenler haftanın her günü saat 15. 30 gibi TRT1 ekranında izleme fırsatını elde edebilir. TRT1’in daha kısa sürelerle yayınlayarak ilerleyeceği anlaşılan diziden beklediğini bulamadığını da söyleyebiliriz. Dizinin Ramazan ayı için iyi bir içerik olduğu gerçeğinden hareketle TRT1’in yeni bir yayın planlaması ile hikayeyi devam ettirmesi dikkat çeken bir karar oldu.

Kasaba Doktoru dizisi gelince, TRT1'in bir başkası dizisiyle ilgili planlar değişti! 9

“Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli” dizisi, Ankara Kara Medrese’de bir molla olan Numan’ın Somuncu Baba ile yollarının kesişmesini, tasavvufla tanışmasını ve manevi ilerleyişini tamamlayarak Hacı Bayram-ı Veli olmasının serüvenini anlatıyor.

İstanbul’da kurulan platoda eski Ankara, Bursa ve Adana şehirlerinin aslına uygun olarak inşa edildiği dizinin çekimleri 7 ay sürdü.