Ana sayfa Dizi Fragmanları Kasaba Doktoru dizisinin hikayesinde eleştiriyi hak eden hatalar var!

Kasaba Doktoru dizisinin hikayesinde eleştiriyi hak eden hatalar var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında Cuma akşamları yayınlanmakta olan Kasaba Doktoru dizisinin iki bölümü geride kaldı. İzleyicilerin beğeni gösterdiği dizinin başrollerinde Ozan Akbaba, Hazal Subaşı, Deniz Can Aktaş ile Vildan Atasever bulunuyor.

Dizinin hikayesinde yer alan bazı konular ise fazlasıyla dikkat çekiyor. Cerrah Hakan karakterinde Ozan Akbaba’nın çok başarılı bir performans sergilediğini ve bir önceki dizisindeki İlyas Çakırbeyli karakterinden çok farklı bir görüntü sergilediğini belirtelim. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın 6 sezon süren ve milyonları etkileyen hikayesinden sonra, ünlü oyuncunun yeni rolü ile yeni bir karakteri hemen üzerine gömlek gibi giyebilmesi önemli bir yetenek gösterisi…

Kasaba Doktoru dizisinde genel görünümü bozan ve izleyicileri rahatsız eden bazı detaylar da var. Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, bu detayları öne çıkarttı. Dr.Romantic isimli Güney Kore dizisinden uyarlanan Kasaba Doktoru’nda daha az kan ve daha az ameliyat sahnesi var. Türkiye’ye uyarlanırken bazı özellikleri törpülenen dizinin yine ülke şartlarına uymayan bir yanı da var…

Kasaba Doktoru dizisinin hikayesinde eleştiriyi hak eden hatalar var! 8

Anibal Güleroğlu, yazısında ülke şartlarına uymayan durumu şu şekilde özetledi: ”

“Kasaba Doktoru’nda soru işareti yaratan bir diğer konu, Ömer’in cerrah olarak karşımıza çıkış sürecinde gelişti. Ömer, İntern Doktor olarak bulunduğu hastanenin kadrosuna seçilmiş cerrah kimliğiyle göründüğünde, Asistan Leyla’nın kaza geçirip ortadan kaybolmasının üstünden beş yıl geçmişti. İyi güzel de bu Dr.Ömer hiç ‘zorunlu hizmet’ görmeden şıp diye bir özel hastanenin kadrosuna mı seçilmişti? Yurt dışında zorunlu hizmet olmadığı için bu imrenilesi kariyer süreci orijinalinde gayet doğaldı. Ama yerli versiyonda abes kaçtı.

Kasaba Doktoru dizisinin hikayesinde eleştiriyi hak eden hatalar var! 9

Uyarlama yapılırken bu tür detaylara dikkat edilmemesi, doktor gerçeğini yansıtma hedefiyle çıkılan yolda mantığa takılan bir hata olarak sırıttı maalesef. Dolayısıyla keşke doktorluğun zorlu aşamalarından olan hizmet ve TUS detayları bir çırpıda atlanmasaydı diyorum.

Yanı sıra kaza sonrası zihinsel ve bedensel sağlığı bozuk bir cerraha dönüşen, ilaçlarla ayakta duran Dr.Leyla’nın bu şekilde hastalara müdahale etmesi de doktorlara yönelik soru işaretleri uyandırmaya müsait bir olumsuzluk olarak duruyor orta yerde. Her neyse diyelim şimdilik.”