Ana sayfa Güncel Haberler Kasırgalara Karşı Koşan Adamın Yolculuğu BBC Earth’te

Kasırgalara Karşı Koşan Adamın Yolculuğu BBC Earth’te

tarafından ker_def

Dünyanın önde gelen kasırga takipiçilerinden Josh Morgerman’ın macera ve heyecan dolu yolculuğunu anlatan Kasırga Adam (Hurricane Man) belgeseli BBC Earth yapımıyla izleyiciyle buluşuyor.

BBC Earth’ün iddialı yeni serisi Kasırga Adam (Hurricane Man),Amerika, Doğu Asya ve Batı Pasifik’teki tropikal fırtınaları izleyen, dünyanın önde gelen kasırgaavcılarından biri olan Josh Morgerman’ın yolculuğunu konu alıyor.

Çocukluğundan beri kasırgalara karşı hayranlık duyan Josh, dehşet içerisinde kaçılan bir ortamda kasırgalara doğru ilerliyor. Josh ve belgesel ekibi, fırtınanın gözünden ilk görüntüleri aktarıyor. Dehşet verici kasırga anları sonrası kurtarma ekipleri, fırtınaya yakalanan aileleri kurtarmak için yorulmadan çalışırken, toplumların bir araya gelerek dayanışma kurmalarına, yaşamı yeniden kurmalarına ve hayatlarına geri dönmelerine de tanıklık ediyor.

Serinin ilk bölümünde Josh, belgesel ekibiyle birlikte Amerika’yı savuran dördüncü en büyük kasırganın içerisine giriyor. Dördüncü kategorideki kasırga Michael, 155mph oranında rüzgar hızında, Florida’nın Panama şehrine atom bombasından daha fazla enerji salıyor. Serinin ikinci bölümünde ise ekip Michael kasırgasını belgelemeye devam ediyor ve bu hayatta kalma mücadelesini tüm gerçekliği ile izleyiciye sunuyor.

Kasırga Adam (Hurricane Man) kasırgaların heyecan verici hikayesini anlatırken, dünya tarihindeki en unutulmaz doğa olaylarından birini tüm çıplaklığı ve çarpıcı yanları ile aktarıyor.

Kasırga Adam (Hurricane Man) 16 Ağustos Cuma’dan itibaren saat 22:00’de izleyici ile buluşacak. Belgeselin diğer bölümleri Türkiye’de TTNET, Digitürk ve D-Smart platformlarından BBC Earth’de izlenebiliyor.