Ana sayfa Dizi Arşivi Kavak Yelleri Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Kavak Yelleri Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Kavak Yelleri, yapımcılığını Tims Productions’un yaptığı, Taner Elhan, Jale İncekol ve Kerem Çakıroğlu’nun birlikte yönettiği, senaryosu, Nükhet Bıçakçı, Pınar Ordu, Gökhan Horzum, Ekin Atalar ve Yılmaz Şahin tarafından kaleme alınan, Türk gençlik drama dizisidir.

2007-2011 yılları arasında Kanal D’de yayınlanan dizi bir döneme damgasını vurarak bir neslin hafızasında da yer etmiştir. Dizi, 5 sezon boyunca devam etti ve 28 Haziran 2011 tarihinde 170. bölümü ile birlikte final yaptı.

Kavak Yelleri Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:
Kanal: Kanal D
Yapımcı: Tims Productions
Türü: Gençlik- Dram
Yayın Tarihi: 31 Mayıs 2007- 28 Haziran 2011
Mekan: Urla- İstanbul
Süresi: 100 dakika
Müzik: Pinhani
Başrol:Dağhan Külegeç ,Pelin Karahan, İbrahim Kendirci, Aslı Enver, Sarp Apak, Ceren Moray, Cemil Büyükdöğerli, Emre Ertunç, Ferit Aktuğ, Nil Günal, Lale Mansur.
Oyuncular: Nurcan Eren, Münire Apaydın, Ferit Aktuğ, Şebnem Doğruer, Tayfun Sav, Erol Aksoy, Ayten Uncuoğlu, Ege Aydan, Gülen Karaman, Ozan Özbektaş, Didem İnselel, Yılmaz Gruda, Levent Özdilek, Işıl Dayıoğlı, Füsun Öztoprak, Betül Arım, Mehmet Yer, Suat Usta, Nil Günal, Ata Güloğlan. Konuk Oyuncular: Binnur Kaya, Burçin Orhon, Özgür Çevik, Özgün Uğurlu, Sinan Kaynakçı, Tanju Çolak , Tolgahan Sayışman, Levent Yüksel,Tarık Papuççuoğlu.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Instagram: https://www.instagram.com/kavakyelleritv/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNlJ-2F5rnhx7zxa7IwDXEA
Resmi internet sayfası: https://www.kanald.com.tr/KavakYelleri

TÜM HABERLER:

Kavak Yelleri dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Tüm haberleri okumak için tıklayın… 

GENEL İZLENİM:

Kavak Yelleri dizisi Türkiye’nin en uzun soluklu ve sevilen gençlik dizilerinden biri oldu ve unutulmaz diziler arasına girmeyi başardı. Kanal D ekranlarında yayınlanan dizi gördüğü ilgi nedeniyle 5 sezon boyunca devam etti. Dizi, arkadaşlıkları lise çağlarında başlayan dört gencin neşe, üzüntü, aşk, ihtiras ve ihanet dolu hikayesini ekrana taşıdı. Aslı Enver, Pelin Karahan, Ceren Moray, İbrahim Kendirci, Sarp Apak gibi günümüz de star olan isimler Kavak Yelleri dizisi sayesinde tanındı.

Kavak Yelleri Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

HİKAYESİ:

Dizi bir Ege kasabası olan Seferihisar yaşayan Deniz (İbrahim Kendirci), Aslı (Pelin Karahan), Efe (Dağhan Külegeç) ve Mine’nin (Aslı Enver) hikâyeleri etrafında döner. Mutlu ve güvenli ailesinden kopup kendi yolunu bulmaya, büyümeye çalışan Deniz’in; idealist, güçlü, maddi zorluklara rağmen okuyan, hayata karşı sert görünmeye çalışan hassas Aslı’nın; rahat ve esprili tavırlarıyla içindeki acıyı saklamaya çalışan Efe’nin ve ayrık otu, isyankar Mine’nin sıkı dostlukları, ilk aşkları, ÖSS baskıları, okul hayatları, aşılmaya çalışılan aile sorunları anlatılır.

İlerleyen zamanlarda Mine ve Deniz, Aslı ile Efe sevgili olurlar. Fakat üçüncü sezonda bu dört başrol bir arabadayken kaza yaparlar ve araba denize uçar. Arabanın içinden herkes çıkarılır. Fakat Efe arabada yoktur. Oysaki Aslı ve Efe o sırada evlenmeye gidiyorlardır. Aradan zaman geçer ve kaza hepsinin karakterinde değişikliklere yol açar.

Hayatlarına Güven adında farklı bir insan (Sarp Apak) girer. Güven ve Aslı nişanlanıp nişanı atar. Sonra Efe tekrar ortaya çıkar. Fakat hastadır ve ameliyata girmeden kalbi durur ve ölür. Aradan 5 yıl geçer; Aslı Efe’den olan bir çocuk dünyaya getirir ve adını Efe koyar. Mine ise Deniz’den olan çocuğu Derya’yı doğurur; fakat Deniz 5 yıl boyunca hiç gelmemiştir. Güven hapiste yatmaktadır. Hapisten çıktığında taşlar yerinden oynar ve Deniz geri gelip kızına ve karısına sahip çıkar. Güven, Öykü diye bir kıza aşık olur, ikisi de bir yerde uzun süre kalmayı sevmiyorlardır ve beraber yolculuğa çıkarlar. Deniz ile Mine barışmıştır ve kızları Derya ile mutlulardır. Aslı ise tek aşkı yani oğlu Efe’ye tutunup yaşamaya devam eder.

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)
Pelin Karahan (Aslı Zeybek)
Dağhan Külegeç (Efe Kaygısız)
İbrahim Kendirci (Deniz Akça)
Aslı Enver (Mine Ergun)
Sarp Apak ( Güven Karakuş)
Ceren Moray (Su -Sultan)
Cemil Büyükdöğerli (Atakan)
Emre Ertunç (Halil )
Nurcan Eren (Hafize Zeybek)
Münire Apaydın (Canan Zeybek )
Ferit Aktuğ (Metin Kaygısız)
Şebnem Doğruer (Şükran Kaygısız)
Tayfun Sav (Salih Kaygısız)
Erol Aksoy (Osman Seven)
Ayten Uncuoğlu (Ayşe Seven)
Ege Aydan (Murat Akça )
Gülen Karaman (Leman Akça)
Ozan Özbektaş (Yusuf)
Didem İnselel (Gönül Kara Kaygısız )
Yılmaz Gruda (Haşmet )
Levent Özdilek (Cem Ergun)
Işıl Dayıoğlı (Betül Ergun)
Füsun Öztoprak – Betül Arım (Sevgi Kara)
Mehmet Yer (Yılmaz Kara )
Suat Usta (Bilal )
Nil Günal (Nurgül Karakuş )
Lale Mansur (Lerzan)
Ata Güloğlan (Çınar)

Kavak Yelleri Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

MEKANLAR:

İzmir’in turistik beldesi Urla’da başlayan dizi uzun dönem burada çekildi. Taş evler, harika deniz manzaraları ve sıcak havası ile Urla, Kavak Yelleri dizisinin hikayesi ile bütünleşti. Ancak dizinin ilerleyen bölümlerinde artık karakterler büyüdü ve üniversite macerasına atıldı. Bu durum, dizisinin setinin İzmir’den İstanbul’a taşınmasına neden oldu. Üniversite döneminde dizi İstabul’da çekilmeye başladı. İstanbul’un tarihi semtlerinin yanı sıra eski evlerin ve boğaz manzarasının da dahil edildiği set, dönemin en başarılı prodüksiyonları arasında yer almayı başardı.

JENERİK:

Yayınlandığı dönemde, Kavak Yelleri dizisi kadar, dizinin müzikleri de bir döneme damga vurdu. Dizinin müzikleri ünlü müzik grubu Pinhani’ye ait. Grubun, jenerik müziğinde yer alan ‘‘Hele Bi Gel’ şarkısı adeta diziyle özdeşleşti.

TÜM BÖLÜMLER:

Kavak Yelleri dizisi 31 Mayıs 2007 tarihinde Kanal D’de ekranlara gelmeye başladı. Oldukça sevilen ve bir döneme damgasını vuran dizi 5 sezon boyunca devam etti. Dizi, 28 Haziran 2011 tarihinde 170. Bölümü ile ekranlara veda etti.

Kavak Yelleri dizisinin tüm bölümlerini Kanal D’nin internet sitesinden izleyebilirsiniz. Tüm bölümleri izlemek için lütfen tıklayınız:

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Pinhani’nin 2006 yılında çıkardığı ‘İnandığın Masallar’ albümünde yer alan ‘Dön Bak Dünyaya’ şarkısına, Kavak Yelleri dizisinin ekibiyle 14 yıl sonra video klip çekildi. Klip 2020 yılının Mayıs ayında yayınlandı. Bir döneme damga vuran dizinin müziklerini de yapan Pinhani, ‘Dön Bak Dünyaya’ isimli şarkısını Kavak Yelleri oyuncularıyla birlikte klip haline getirdi. Klipte İbrahim Kendirci, Aslı Enver, Pelin Karahan gibi isimler rol aldı. Pinhani, YouTube’de kliple ilgili şunları yazdı: ‘2007’de başlayıp 2011’de sona eren ‘Kavak Yelleri’, oyuncular ve teknik ekip için bitmeyen çekimler, ev gibi süslenen otel odaları, derin dostluklar, büyük başlangıçlar, kıymetli öğretiler içeren unutulmaz bir deneyimdi. Keza bizim için de birçoğu geçerli. Onlarla çok güzel şeyler paylaşmış olsak da onların şöhretinden istifade etmek hiçbir zaman aklımıza gelmedi. Bu yüzden birlikte bir ‘iş’imiz olmadı. Elbette bizi hep desteklediler, konserlerimize geldiler, dostluklarını hep hissettirdiler. Biz de onlar her ekrana çıktıklarında milli takım kazanmış gibi gururlandık. Bu defa ise kendi aralarında eski günlerin anısına bizim şarkımıza bir video çektiler, biz ise sonradan dahil olduk. Bunu onlardan istemiş olsak bu kadar içimize sinmezdi. Demek ki birlikte geçirdiğimiz onca zamanın ölünceye kadar bir kıymeti varmış. Sağ olsunlar, var olsunlar.”

Kavak Yelleri Ekibi& Pinhani/ Dön Bak Dünyaya

KAMERA ARKASI:

Dizinin kamera arkasındaki görüntüleri de zaman zaman youtube kanalında yayınlanıyor. Görüntülerde, oyuncuların çekim sırasında ne kadar eğlendikleri de göze çarpan detaylar arasında. Ayrıca teknik ekip ve oyuncular arasındaki uyumlu işbirliği de gözlerden kaçmıyor.

Mine ve Deniz’in düğün sahnesinde Sarp Apak şarkı söylüyor.

UNUTULMAZ SAHNELER

Kavak Yelleri dizisinin unutulmaz sahnelerinden bazılarını aşağıda izleyebilirsiniz;

Mine’nin Sınıfa İlk Girişi

Aslı Kıskançlık Krizine Giriyor!

Aslı, Deniz ve Efe Ders Çalışıyor

Aslı Derse Giriyor