Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Kerem Fırtına artık sadece bir oyuncu değil aynı zamanda yazar

Kerem Fırtına artık sadece bir oyuncu değil aynı zamanda yazar

tarafından ker_def

Oyuncu Kerem Fırtına, yeni yazdığı En Yakın Arkadaşım Bir Deli isimli kitap ile yazar dünyasına adım attı. Televizyon ekranından tanınan Kerem Fırtına Akşam’dan Sibel Ateş Yengin’e kitabını anlattı. Kerem Fırtına dizi teklifleri geldiğini ancak net bir durumun olmadığını da belirtti.

Sizi oyuncu olarak tanıdık, radyo programcılığı da yaptınız bir dönem; şimdi de yeni kitabınızla karşımızdasınız. Başka cevherler de çıkacak mı diye merakla bekliyoruz ama önce kitabınızdan konuşmak isteriz. Kısaca anlatır mısınız nasıl gelişti bu süreç?

Kitabın arka kapağında anlattığım gibi oldu tam. Bir şey oluyor ve anlayamıyorum sanırım, dedim. Düşünmeye vaktim olmuştu konularımı. Durmak lazımdı düşünmek için. Durdum ben de. Sonra çıkması gerekti içimden sanırım. Bir anda yazarken buldum kendimi. Kitaptan önce de yazıyordum. Ama bu mahremiyetimle ilgili oldu. Kendimle ilgili. Kendimde takıldıklarımla.

“En Yakın Arkadaşım Bir Deli” ilginç bir kitap. Farklı bir sürükleyiciliği var. Okumaya başlayınca kapılıyor insan… Siz nasıl tanımlarsınız yazdığınız kitabı?

Yüzleşme, belki. Kızdığım şeylerin yüzde kaçı bana da denk düşüyor ona baktım. Bir sanık sandalyesi illa varsa ben oturayım dedim. Herkesin yargısından sıyrılabiliriz. Kendimizinkinden zor.

Önümüzdeki süreçte yeni projeleriniz neler olacak?

Dizi görüşmelerim var. Kitabı tiyatro metnine uyarlıyorum. Şubat gibi tek kişilik oyun olması için çalışıyoruz. Ve radyo programı yapmaya tekrar başlayacağım.

Oyunculuğun hayatınıza, kendinize kattığı çok şey olmuştur kuşkusuz. Peki, yazarlık sizin için nasıl bir deneyim oluyor? Neler kattığını düşünüyorsunuz kendinize?

Bilmiyorum. Zaman gösterecek. Bana bir şey katsın diye bir şey yapmıyorum. Bir konuda bir şey yapıyorsam o konuyla ilgili sıkıntımı gidermek için yaparken buluyorum. Daha önce de ‘Yeni Sinemacılar’a Önder Çakar ile bir film yazmıştım. Film yazmak için değil. Kapkaranlıktım. Film de mezarlıkta geçiyordu…