Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Kerem Fırtına Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Kerem Fırtına Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Kerem Fırtına, 23 Eylül 1981 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Kerem Fırtına
Doğum Tarihi: 23 Eylül 1981
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.75 m.
Kilosu: 74 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Kahverengi
Babası: Volkan Fırtına
Annesi: Asuman Fırtına
Kardeşleri: Aslı Fırtına
Instagram: https://www.instagram.com/keremfirtina/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Ailesi: Üsküdar Çiçekçi’de doğdu. Hala orada yaşıyor. Babası mühendis, bir ablası var. “Babam Mühendis, çok iyi matematik kafası vardır, en yakın arkadaşım babam. Eve gidince babamın anlatacağını bildiğim için okul hayatım boyunca matematik derslerinde hocalarımı dinlemedim. Ama karnemde hiç 4 gelmedi. Profesyonel oyunculuğa kadar da özel matematik dersi vererek para kazandım.”  

Çocukluk yılları: Çocukluğundan beri Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okumak istedi. 13 yaşında rahmetli babaannesinin götürdüğü ‘Çıkmaz Sokak Çocukları’ adlı oyunundan çok etkilendi. “Oyunu sonrasında da defalarca izledim. Mahallemizde amatör bir tiyatro topluluğu kurulmuştu. 13 yaşında oranın sınavlarına girdim. Kazandıktan sonra orada tiyatro eğitimi aldım. Yazın başında 3 ay tiyatro eğitimi veriyorlar. Bu açıdan şanslı bir amatör tiyatro grubuydu. En küçük üyesi bendim grubun sonrada hiç bırakmadım tiyatroyu. Ama hep siyasal bilgiler okumak istiyordum. Küçükken başbakan olmak istiyordum çünkü. Düzeltmem gereken şeyler olduğunu düşünüyordum. Bu yüzden lise sonda bir sene tiyatroya ara verdim. Üniversite sınavına hazırlandım kazandım üniversiteyi. Fakülteye başlayınca Şahika Tekand’da oyunculuk eğitimi almaya başladım. Sonra profesyonel oyunculuk başladı.”

Eğitim hayatı: İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra Şahika Tekant’da 2 yıl oyunculuk eğitimi aldı. Aynı zamanda Pana Film’de cast direktörü asistanı olarak çalıştı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına “Kurtlar Vadisi’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kurtlar Vadisi’ dizisinde canlandırdığı ‘Eren Eylül’’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Düşünce yapısı: ‘Huzur’ hayatta en çok önem verdiği şey. “Bir insanın bir şeyler yapabilmesi için ‘huzur’ önemli bence. Hayatı devam ettirebilmek için, huzurlu olmak gerekiyor. O yüzden benim için de çok önemli bir hal. Hayatımın mentorü diyebiliriz. Çünkü bir şeyler yazıyorsun, çalışıyorsun, çabalıyorsun. Bunları huzurlu bir ortamda yapabilmek en doğrusudur. O yüzden benim için altın değerinde. Ben bir hayatın hayalini kurmadım. Huzurlu olmayı hayal ettim hep. Bu sebeple şu an geldiğim noktayla ilgili de bir düşüncem yok. Bir yere geldiğimi düşünmüyorum. Hepsinin bir yol olduğunu sanıyorum.”

Sette nasıl birisi? Rolüne hazırlanırken çok ekstra bir şey yapmadığını belirtiyor. Senaryonun kalitesine önem veriyor. “Senaryonun ve teklif edilen karakterin güzel olmasını her zaman diliyorum. Örnek olarak; “Kiralık Aşk” dizisindeki İso’yu ele alalım. Bir mahalle delikanlısıydı ve yaşayan bir şeyleri monte etmeye çalıştım o karaktere. Yani bir mahalle delikanlısı gerçek hayatında neler yaşıyor ya da nasıl bir ruha halindeyse, o karakteri o şekilde yaşatmaya çalıştım.”

Mutluluk kaynağı: Kendisini en çok oyunculuk yaparken ve yazarken mutlu hissediyor.

İlk sinema filmi: Ahmet Haluk Ünal – Müge Turalı / Esrarlı Gözler

Hayata bakışı: Hayat felsefesi, adalet ve merhamet üzerine kurulu. Bu iki kavramı atlamamaya ve unutmamaya çalışıyor. “Benim hayat felsefem adil olabilmek. Adalet benim için çok önemli, bu konuda çok hassas olduğumu söyleyebilirim. Adil olmak için sürekli çabalıyorum. Ne kadar başarabiliyorsam artık. Ama aklımdan çıkartmıyorum. İnsanlarda da dikkat ettiğim bir nokta. Dolayısıyla bende kendimde bu noktaları sürekli yargılıyorum. Sürekli değerlendiriyorum. Hayatta kötülüğün destek bulması çok çaresiz bırakıyor. Omzumu düşüren bir şey bunu görmek. Evet hayatta kötülük var. Her şey zıddıyla var. Ama kötünün savunucusunun çok olması çaresiz bırakıyor. Saf kötülük karşısında gardım düşüyor benim.”

İş hayatına bakışı: Oyuncu olmak hayatla ilgili pek çok farkındalık kazanmasını da sağladı. “Psikoloji zaten çok ilgimi çeken bir alan. Oyunculuktan mı bilmiyorum ama insanları hayatın içinde izlerim. Metroda, motorda seyahat ederken etrafımdaki insanların hareketlerini takip etmeyi seviyorum. Kazandığım farkındalıklar var muhakkak. Benim için süreç her şey. Şöhret ve tanınır olmak hayatımda çok şey değiştirmedi hala aynıyım.”

Kariyer planı:  Oyunculuğa devam edep güzel senaryolu projelerde yer almayı istiyor aynı zamanda senaryo da yazıyor. “Benim için önemli olan bir senaryo, iki yönetmen, sonrada kast gelir. Amaöncelik senaryo. Senaryo iyiyse her şey iyi olabilir gibi geliyor bana. Proje bitmez kafamda. Çünkü kendimi bildim bileli hayal kuruyorum. Ama neyi ne zaman yaparım? Yapar mıyım? Becerebilir miyim? Beceremez miyim? Bakacağız. Senaryo çalışmalarım var, bir film yazıyorum. Adı da ‘Beyaz Güvercin’. Hikayesi biraz trajikomik, benden de hikayeler var. En yakın zamana yetişecek. Ayrıca elimde bir romantik komedi filmi siparişi var, onun senaryosuyla da uğraşıyorum.”

Gelecek Hayali: İhtirasları yok, istekleri için didişmeyi sevmiyor ancak hayal kurmaktan da hiç vazgeçmiyor. “Ben hep kafamdaki şeyleri yapıyorum ya da yapmaya çalışıyorum. Benim motivasyonum hiçbir zaman kesintisiz devam etmiyor hayatta. Sekteye uğradığı zamanlar oluyor. Bazen üretiyorum, bazen duruyorum. Ama hayal etmek hiç durmuyor. Benim için her şey istediğim, yaptığım ve yapamadığım kadarıyla devam ettiği için bunlarla örtüşen şeyler gelirse gelir ve yaparım. Gelmezse de onu çekip onun gerginliğiyle devam etmek bana göre değil. Yada bana göre olmadığını öğrendim. Son yıllarda hep böyle. Zaten ihtiraslı bir adam değildim. İsteklerim vardı ama ihtiraslı bir adam olmadım. Benim didişme alanlarım başka. Bir şey kazanma alanında çok didişemem biriyle. Önder (Çakar) abi ile biz bir film yazdık. Sonra ben Ahmet Ümit’in Bab-ı Esrar romanını sinema filmine uyarladım. İkisi de henüz çekilmedi. Ama ben ‘ikisi de çekilmedi vah vah’ demiyorum. Belki hiç çekilmezler. Ama her birini yaparken hayatımda birçok şey değişti Çünkü o filmi yazıyor olmanın hayatımda etkilediği şeyler önemli. Belki de çekilmesi için yazmadım. O filmi yazma sürecimde başıma gelen olayların yaşanması için yazıyordum belki de. Hayattan beklentilerim var ama plan yapmayı bıraktım. Daha çok ilkeler ve isteklerim üzerinden ilerliyorum.”

Kitap yazmaya nasıl karar verdi? ‘En Yakın Arkadaşım Bir Deli’ ve ‘En Yakın Arkadaşım Daha Deli Daha Öfkeli’ adında iki tane kitap çıkardı Bu kitapların ikisini de planlayarak yazmadı, hayatında, her şeyin zamanı geldiğini hissettiren olaylar olduğuna inanıyor. “Yaptıklarımın her birini tetikleyecek durumlar oldu hayatımda. Ben de bu şekilde yön verdim. Gelişine aslında. Kitabı da planlamadım. İçimden taştı. Ama bitirdiğim gün rahatlık hissetmiştim. Onun dışında biri okuduğunda ne düşünür kaygısı ya da heyecanı taşımadım yazarken. Taşısaydım bu kadar filtresiz olamazdı sanırım. Üçüncü kitabı da yazıp bu seriyi sonlandıracağım.”

Kaygıları: Sokak canlılarıyla ilgili yapmak istedikleri var. “Hem insanlar hem hayvanlar için büyük rehabilitasyon merkezleri kurmak istiyorum. Kendilerini en şanssız hissedenleri, bir anda şanslı hale geçirecek bir yer olsun. Bunu istiyorum.”

Hangi filmden etkilendi? İzlediği takip ettiği çok yapım, sinema açısından önemsediği çok isim var. “Sinemada merak ettiğim takip ettiğim yönetmenler var. Oyuncu ya da yönetmen ismi veremem çünkü daima değişir. Festival filmlerine, Avrupa sinemasına bayılıyorum. Hollywood’un, Avrupa sinemasına benzeyen filmlerini seviyorum. Hollywood’a tepki ya da sanatsal seçkinlikten değil her şeyin aynı olduğu popülist filmleri sevmiyorum. Uzak Doğu sinemasında da çok iyi filmler yapılıyor. Vampir filmleri Hollywood’un uzmanlık alanı mesela ama Thirst başka bir şey yarattı.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2015/2017- Kiralık Aşk / İsmail

2014/2015- Karadayı/ Adnan Tok

2011- Fatmagül’ün Şuçu Ne?/ Mert

2009- Bu Kalp Seni Unutur mu? / Nedim

2007/2008- Kurtlar Vadisi: Pusu /Eren Eylül

2007- Kurtlar Vadisi: Terör/ Eren Eylül

2003/2005- Kurtlar Vadisi/ Eren Eylül

SİNEMA FİLMLERİ

2018- Son Çıkış / Okeyci

2018- Enes Batur Hayal mi Gerçek mi? / Menajer

2013- Aşk Ağlatır

2009- Konak/ Sertaç Merter

2008- Esrarlı Gözler / Ali

TİYATRO OYUNLARI

2012- Münasebetsiz

KİTAPLARI

2017- En Yakın Arkadaşım Bir Deli

2018- En Yakın Arkadaşım Daha Deli Daha Öfkeli