Ana sayfa Dizi Fragmanları Kıbrıs Zafere Doğru dizisi eski günleri arıyor!

Kıbrıs Zafere Doğru dizisi eski günleri arıyor!

tarafından ker_def

TRT1 ekranlarında izleyicilerle Cuma akşamları buluşmaya başlayan Kıbrıs Zafere Doğru dizisi, geçen sezon Bir Zamanlar Kıbrıs ismi ile yayınlandı. İkinci sezonda isim değiştiren dizinin reytingleri ise geçtiğimiz hafta ortalama oranlarda geldi. Dizi, Cuma rekabetinde diğer yapımlardan izleyiciyi TRT1 ekranına taşıdı.

11. bölümü ile 22 Ekim Cuma akşamı yayınlanacak olan dizinin ilk sezonda çok daha iyi reytingler elde ettiğini, izleyici ilgisinin bir hayli yüksek olduğunu ve perşembe akşamları yayınlandığını hatırlatalım. Hem isim hem de gün değişikliği yaşayan TRT1 dizisinin yeni bölümünde neler yaşanacağı da merakla bekleniyor.

Aksiyon dolu sahneleri ile dikkat çeken dizi, Kıbrıs Türk halkının yaşadığı büyük zulmü ve vatanlarını kurtarma hikayesini anlatıyor. Şanlı Erenköy Direnişi’nin ekrana geldiği dizinin yeni bölümünde Türkler ve Rumlar arasındaki beklenen zorlu savaş izleyiciyle buluşacak. Savaş sahneleriyle nefes kesecek olan bölüm, duygusal sahneleriyle de izleyenleri gözyaşlarına boğacak.

Dizinin 11. bölümünde neler olacak:

Erenköy’e varamadan pusuya düşen Kemal ve Ankaralı’nın mangası, yollarına mücahit arkadaşlarından kayıplar vererek devam eder. Erenköy’de Ankaralı, Kemal ve Rauf’un uzun zaman sonra yaşanan kavuşması ile kollar savaş için sıvanır.

Makaryos basın toplantısı ile Türkler’e teslim olmaları için bir gün mühlet verirken Barış Gücü askerleri tampon bölgelerden çekilir ve Türkler’le Rumlar göğüs göğüse bir savaş için karşılıklı kalır.

Lefkoşa’da ise Ankaralı’nın nişanlısı doktor Ayşe işe Kemal’in eşi İnci daha tanışmaya fırsat bulamadan kendilerini bir kavganın iki tarafı olarak bulurlar. Bilmedikleri şey, birlikte hareket ederken Pembe’nin peşinde olduğu hain tarafından takip edildikleridir.

Sabah saatleri ile adanın dört bir yanında Rum taarruzları başlar. Erenköy’ün civar köylerinden sivilleri kurtarmak üzere göreve giden Ankaralı ve Kemal’in mangası, Mansura’da karadan; Rauf ve diğer mücahitler Erenköy’de denizden kuşatılır. Tepelerine bombalar yağmaya başlar. Erenköy’de bombalarla, destroyerle, helikopterle, jetlerle topyekûn bir savaş zamanıdır.

Başrollerini Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu’nun paylaştığı, yönetmenliğini Osman Taşcı ve Barış Erçetin’in üstlendiği, senaryosunu Emre Özdür ve Başar Başaran’ın kaleme aldığı “Kıbrıs Zafere Doğru” çok konuşulacak yeni bölümüyle 22 Ekim Cuma günü saat 20:00’de TRT 1’de…