Ana sayfa Dizi Fragmanları Kıbrıs Zafere Doğru dizisinde finalin yaklaştığının haberi geldi!

Kıbrıs Zafere Doğru dizisinde finalin yaklaştığının haberi geldi!

tarafından ker_def

TRT1 ekranında Cuma akşamları yayınlanan Kıbrıs Zafere Doğru isimli dizinin 22. bölümü 21 Ocak Cuma akşamı yayınlanacak. Dizi, Kanlı Noel olarak bilinen Kıbrıs adasında Rumların Türklere zulüm yapmaya başladığı 1963 yılının Aralık olarak başlatılmıştı. Hikayenin finali olarak ise 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın düzenlenmesi olarak tarif edildi. Bu durumda finalin yaklaştığının ilk işaretleri geldi.

Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin 22. bölümünde Türkiye, çıkartma kararı alıyor… Bu da dizinin final yapmaya doğru çok yaklaştığını anlatıyor. Haftalar önce dizinin ekibi Kıbrıs’taki çekimleri tamamlamış ve evlerine dönmüştü. Stok bölümlerle ilerleyen dizinin 31 bölüm sürmesi bekleniyordu ama daha kısa sürede tamamlanacağı anlaşıldı.

TRT 1 ekranlarında yayınlanan, başrollerini Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu’nun paylaştığı “Kıbrıs Zafere Doğru”nun yeni bölümünde, Türkiye’nin çıkartma kararı aldığı tarihi anlar ekrana gelecek.

Kıbrıs Zafere Doğru dizisinde finalin yaklaştığının haberi geldi! 7

Dizinin yirmi ikinci bölümünde neler olacak? İşte detaylar:  Boğaziçi Kuşatması, Mücahit’in direnişiyle bir şehir savaşına dönüşürken Ankara, tüm uyarılara rağmen gerçekleşen bu saldırı sonrası çıkartma kararı alır. Asker hazırlığını yapar ve yola çıkar. Fakat yabancı ülkelerin ve Amerika’nın Türkiye’ye bir teklifi vardır.

Yönetmenliğini Osman Taşcı ve Barış Erçetin’in üstlendiği, senaryosunu Emre Özdür ve Başar Başaran’ın kaleme aldığı “Kıbrıs Zafere Doğru” çok konuşulacak yeni bölümüyle 21 Ocak Cuma günü saat 20:00’de TRT 1’de ekrana geliyor…