Ana sayfa Dizi Fragmanları Kıbrıs Zafere Doğru dizisinde reyting düşük, heyecan çok yüksek!

Kıbrıs Zafere Doğru dizisinde reyting düşük, heyecan çok yüksek!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarının sevilen dizilerinden birisi de Kıbrıs Zafere Doğru.. Serkan Çayoğlu, Ahmet Kural, Pelin Karahan, Gülper Özdemir, Devrim Saltoğlu gibi önemli isimlerin kadrosunda yer aldığı dizinin güçlü bir hikayesi var.

Kıbrıs Türk halkının 1960’lı yıllarda yaşadığı acıların ekrana taşındığı dizi, 20 Temmuz 1974 tarihinde düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatı ile sonuçlandı. Kıbrıs Türk halkının kurtuluş mücadelesinin ekrana getirildiği dizinin 21 bölümü geride kaldı.

İki hafta ekrana ara verdikten sonra yeniden izleyicilerle buluşan dizinin setinde çekimler tamamlandı ve kalan bölümlerin yayınlanmasının ardından da dizi final yapacak.

Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin 31 bölüm sürmesi bekleniyordu ama gelişmeler daha erken bitebileceğini gösteriyor. Dizinin 21. bölümünde reytinglerin düşük gelmesi de herkesi üzdü. Kıbrıs’ta Türk halkının kurtuluş mücadelesinde heyecan bir hayli yüksek. Oyuncular performansları ile göz dolduruyor. Ancak gelen reytinglerin bir hayli düşmesi de moralleri bozuyor.

TRT1 açısından ilk başladığında çok iyi reytingler alan dizinin, sonlara doğru ciddi bir ilgi kaybı yaşaması tartışılması gereken bir konu. Bu kadar büyük emek ve bu kadar güçlü bir hikaye neden ekranda izleyici ilgisini daha fazla çekemedi, TRT1 neden yoğun bir tanıtım çabası sergilemedi? İşte bu sorular soruluyor.

21. bölümü ile tüm kişilerde on yedinci olan dizi, AB grubunda günü on birinci ve ABC1’de ise on ikinci olarak tamamladı.

21 Ocak Cuma akşamı yayınlanacak olan 22. bölümde de heyecanın ve aksiyonun yüksek olacağı sahneler bulacaksınız.