Ana sayfa Sinema Kıvanç Tatlıtuğ, Murat Yıldırım, Çağatay Ulusoy… Atatürk’ü hangi isim oynayacak?

Kıvanç Tatlıtuğ, Murat Yıldırım, Çağatay Ulusoy… Atatürk’ü hangi isim oynayacak?

tarafından sule sule

Televizyongazetesi.com/Detay – Çok iddialı bir tarihi film geliyor! Cumhuriyet’in ilan edilmeden önceki son 24 saati anlatacak filmde Atatürk’ü canlandıracak isim için üç büyük oyuncunun adı geçiyor.

Vatan gazetesinde yayınlanan habere göre daha önce Sadece Bir Gece, Taş Mektep ve Eyvah Karım filmlerine imza atan Statü Film tarafından çekilecek yapım için hazırlıklar sürüyor. Film için oyuncu görüşmeleri devam ederken görüşülen isimler konusunda çok büyük bir gizlilik var. Filmin, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıldönümü olacak önümüzdeki sene izleyiciyle buluşması planlanıyor.

Filmde, Cumhuriyet’in 29 Ekim 1923’te ilanından önceki 24 saat anlatılacak. Son günde yaşananlar, konuşulanlar izleyiciye aktarılacak. Yapım şirketinin ortaklarından Galip Güner, çok heyecanlı olduğunu ve son birkaç yıldır bu projeyle yatıp kalktığını söylüyor.

Kıvanç Tatlıtuğ, Murat Yıldırım, Çağatay Ulusoy... Atatürk’ü hangi isim oynayacak? 61

Elbette Atatürk filmin ana karakteri olacak. Ancak Atatürk’ü hangi oyuncunun canlandıracağı büyük bir soru işareti. Oyuncu görüşmeleri büyük bir gizlilikle sürdürülse de Atatürk rolü için Kıvanç Tatlıtuğ, Çağatay Ulusoy ve Murat Yıldırım’la görüşüldüğü belirtiliyor.

Önümüzdeki yıl Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü olacak. Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli olan bu yıl dönümü için bir de dizi projesi var. Lanistar Medya’nın çekeceği filmin duyurusu uzun süre önce yapılmıştı.

14 Haziran’da Türkiye’deki yayınına başlayacak olan Disney Plus için çekilecek dizide Atatürk’ü Aras Bulut İynemli canlandıracak. Diziyle ilgili hazırlıklar sürerken anlaşma yapılan bir oyuncu da Mehmet Günsür oldu. Dizinin çekimlerine yaz aylarına doğru başlanacak ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023’te Disney Plus ekranında izleyiciyle buluşacak. Altışar bölümden iki sezon olarak çekilecek olan dizinin yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin üstlenecek.