Ana sayfa Dizi Fragmanları Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde gizemli bir sır açığa çıkabilir!

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde gizemli bir sır açığa çıkabilir!

tarafından ker_def

TRT 1’ de geçtiğimiz hafta yayın hayatına başlayan, Kudüs’ü özgürlüğüne kavuşturan büyük komutanın hikayesini ekranlara taşıyan “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” ikinci bölümüyle 20 Kasım Pazartesi saat 20.00’de izleyiciyle buluşacak.

TRT 1’in etkileyici hikayesi ve güçlü oyuncu kadrosuyla adından söz ettiren, mukaddes şehir Kudüs’ü işgalden kurtaran Selahaddin Eyyubi’nin hikayesini ekranlara taşıyan “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” ikinci bölümüyle 20 Kasım Pazartesi saat 20.00’de ekranlara gelecek.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’nin 20 Kasım Pazartesi günü saat 20.00’de TRT 1 ekranlarında yayınlanacak ikinci bölümünde neler olacak?

Turanşah’ın aldığı yanlış karar, savaşın seyrini değiştirmiş, Şehinşah’ı da ölümün eşiğine getirmiştir. Askalan’daki olaylar Zengi Devleti’nde kargaşaya yol açarken, Hac Yolu’nun güvenliği de tehlikeye girmiştir. Yaşanan bu hadise Selahaddin’in divanda yargılanmasına sebep olurken diğer taraftan büyük sırrı açılmaya doğru ilerletiyordur.

Askalanlılar, yaşadıkları kayıp nedeniyle Selahaddin’i suçlayacak ve Zengilere hesap soracaktır. Selahaddin, bir yandan divan üyelerinin, diğer yandan Askalanlılar’ın baskısı altında zorlu bir mücadele verecektir. Haçlılarla mücadelesine devam ederken artık daha stratejik davranmak zorundadır.

Fakat Selahaddin’in Haçlılardan önce başı devlet divanıyla büyük derttedir. Zira Askalan’a divanın olumsuz kararına rağmen gitmişti. Şimdi divan kararını çiğnemekten yargılanacaktır. Acaba Selahaddin masumiyetini kanıtlayabilecek midir? Gizemli sır açığa çıkacak mıdır? Ve Süreyya, tüm bu olayların ardından Selahaddin’e yeniden güvenebilecek midir?

Güçlü oyuncu kadrosu ve yüksek prodüksiyonu ile sezonun en iddialı işi olan “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”nin başrollerini Uğur Güneş ve Dilin Döğer paylaşıyor. Dizide ayrıca Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız gibi birbirinden başarılı isimler rol alıyor. Dizinin yönetmen koltuğuna Sedat İnci otururken, senaryosunu ise Serdar Özönalan kaleme alıyor.