Ana sayfa Dizi Fragmanları Kuruluş Osman 129. bölüm analizi; Osman Bey, Nayman’ın hesabını kesti!

Kuruluş Osman 129. bölüm analizi; Osman Bey, Nayman’ın hesabını kesti!

tarafından ker_def

Ekranların reyting rekortmeni dizisi ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarındaki 129. Bölümüyle reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. ‘Kuruluş Osman’, 129. Bölümüyle reytinglerde tüm grupların en çok izlenen dizi ve yapımı olurken, #ZaferBizim etiketiyle sosyal medyada da çok konuşuldu.

‘Kuruluş Osman’da; Osman Bey’in, Nayman’ın cezasını kesmesi bölüme damga vurdu. Kuruluş Osman’ın 129. Bölümünde Nayman, Osman Bey’e ölümcül bir darbe vurmak için harekete geçti. Nayman, Boran ve Esrigül’ü pusuya düşürürken pusuyu öğrenen Malhun Hatun ve alpları desteğe geldi. Malhun Hatun ve alplar, nökerlerle savaşırken gizlice Malhun Hatun’la gelen Fatma’nın ise peşine Nayman düştü.

Nayman; Osman Bey’in evladı Fatma’yı yakalayacakken Bala Hatun ve Bacıyanla, Fatma’yı kurtardılar. Yenişehir’e varan Osman Bey, Nayman’ın attığı pusu haberini alır. Osman Bey ve alpları derhal yola çıkıp Hatunlar, Bacıyanlar ve alplar; Nayman ve nökerleriyle kıyasıya savaşırken onları kurtarıp Nayman’ı ele geçirdi. Osman Bey, Nayman’ı derdest edip, atın arkasına bağlayarak Yenişehir’e getirdi. Osman Bey meydana kurulan infaz tahtasının üzerine çıkarak Nayman’ı infaz ederek cezasını kesti.

Osman Bey’in Nayman’ı yakaladığını öğrenen Tekfur Valens’in artık tek hedefi Osman’ı yok etmektir. Tekfur Valens Konstantiniyye’ye giderek, İmparator Andronikos’u ikna ederek büyük bir ordu desteği alır. Osman Bey, Tekfur Valens’in adımlarından haberdardır. Eli pusat tutan bütün yiğitleri ardında toplar. Osman Bey, kurduğu oyunla Bizans Ordusu’nun öncü kuvvetlerini yok eder. Artık Hilal ve Haç’ın savaşacağı büyük savaş başlamıştır.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği dizi, atv ekranında çarşamba akşamlarına damga vurmaya devam edecek.