Ana sayfa Dizi Analiz Kuruluş Osman dizisinde hesap soruldu, reytingler yine patladı!

Kuruluş Osman dizisinde hesap soruldu, reytingler yine patladı!

tarafından ker_def

Ekranların en çok izlenen dizisi ‘Kuruluş Osman’, atv ekranındaki 82’nci bölümüyle nefesleri keserken reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. ‘Kuruluş Osman’da Moğollara karşı Bizans imparatoru ile anlaşma sağlayan Osman Bey, ağabey Gündüz Bey’den hesap sordu!

#AşkımVatanımdır etiketiyle sosyal medyada Türkiye ve dünya gündeminde yer alan ‘Kuruluş Osman’, reytinglerde de açık ara en çok izlenen yapım oldu. Tüm reyting kategorilerinde zirvede yer alan ‘Kuruluş Osman’ aldığı reytinglerle yine her grupta haftanın en çok izlenen dizisiydi.

‘Kuruluş Osman’, 82’nci bölümüyle tüm izleyici gruplarında en iyi reytingleri elde ederek, bu sezonun en çok izlenen dizisi olduğu gerçeğini bir kez daha gösterdi. Atv’nin başarılı dizisi sadık izleyici kitlesinin desteği sayesinde çok iyi bir durumda bulunuyor. Hikaye de etkili şekilde devam ediyor.

Kuruluş Osman dizisinde hesap soruldu, reytingler yine patladı! 7

Tekfur Nikola’nın canını bağışlayan ve Moğol tehlikesine karşı uyaran Osman Bey, Nikola’yı birlikte hareket etmeye ve imparatorla görüşmek üzere İznik’e gitmeye ikna etti. Geyhatu emrine verilen Moğol ordusu sayesinde bölgenin hakimi olmayı planlarken, Osman Bey bu ordunun öncü kuvvetlerini yok ederek stratejik avantaj sağladı.

Geyhatu, Gündüz Bey’den Kayı alplerinin de ordusuna katılmasını isterken, Nikola ile birlikte İznik Kalesi’ne giden Osman Bey, elindeki istihbaratı açıklayarak Bizans İmparatoru Andronikos’u etkiledi. İmparator Moğol tehlikesine karşı Osman Bey’le anlaşmayı kabul ederken, Kayı hatunları ise oba için tehlike arz eden Julia’yı saf dışı bıraktı.

Oyununu kuran Osman Bey, Geyhatu’yla buluşmaya giden Gündüz Bey’in karşısına çıktı. Osman Bey’in sözleriyle pişmanlık yaşayan Gündüz Bey hatasını anladı, Osman Bey ise yay kirişini ağabeyinin boğazına doladı…

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarındaki üçüncü sezonunda da çarşamba akşamlarına damgasını vurmaya devam edecek.