Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman dizisinden beklenen açıklamayı Aslıhan Karalar yaptı!

Kuruluş Osman dizisinden beklenen açıklamayı Aslıhan Karalar yaptı!

tarafından ker_def

atv ekranında yeni sezonun en iddialı yapımlarından birisi yakında izleyicilerle buluşacak. Başrolünde Burak Özçivit ve Aslıhan Karalar’ın olduğu Kuruluş Osman, bu ay içinde ekranda izleyicilerle buluşacak.

Dizide rol olacağını açıklayan Aslıhan Karalar, bu ay içerisinde de ilk bölümün yayınlanacağını söyledi.

Tüm ekibin yayın gününü heyecanla beklediği Kuruluş Osman’ın tanıtımları büyük beğeni toplamıştı.

Aynı heyecanı yaşayan Aslıhan Karalar, prodüksiyonun da güzel ve büyük olduğunu, çok büyük bir ekip ile çalışmaların devam ettiğini anlattı.

FRAGMANLAR BÜYÜK SES GETİRDİ!

Kuruluş Osman dizisinden beklenen açıklamayı Aslıhan Karalar yaptı! 7

‘Kuruluş Osman’ dizisi için geri sayım başladı. Hem ülkemizde hem de dünyanın farklı ülkelerinde milyonlarca kişinin merakla beklediği dizinin ilk fragmanları da beğeniyle karşılandı.

‘Kuruluş Osman’dan ilk görüntüler geçtiğimiz hafta yayınlanmış ve milyonlarca izlenme ve beğeni alırken sosyal medyada gündem olmuştu…

Yapım, proje tasarım ve senaryosu televizyon tarihimizin en başarılı dizi projelerinden olan ve bütün dünyada ses getiren ‘Diriliş Ertuğrul’un yapımcısı Mehmet Bozdağ’a ait, ATV ekranlarında yayınlanacak ‘Kuruluş Osman’ın ilk sezonuna dair ipuçlarının bulunduğu 2.fragmanda önemli detaylar vardı.

Osman Bey’e hayat veren dizinin başrol oyuncusu Burak Özçivit’in performansı 2. fragmanda daha da çok kendini gösterdi.

“İmdi milletimizin ikbali için ve mazlumların kurtuluşu için devlet olma vaktidir! Benimle birlikte devlet olmaya var mısınız?”

İşte bu sözler dökülüyor Osman Gazi’nin ağzından… Fragman sizi de çok etkileyecek:

Kuruluş Osman’ın ilk fragmanında neler olduğunun detayları da dikkat çekmişti. Osman Bey sisler arasından atıyla babası Ertuğrul Bey’in otağına gelir ve kararlı biçimde bey otağına yürür. Otağın kapısını açmasıyla ışık huzmeleri arasında sahibini bekleyen tahtı görür. Tahtın üzerinde sancak, pusat ve rahnenin üzerinde Kur’an’ı Kerim vardır. Kur’an-ı Kerim’de Fetih sûresi sayfası açıktır.

Osman, tahta doğru hareket ettikçe yer sarsılır. Dış seste, Şeyh Edebali ona iktidarı, kuracağı cihan devletini müjdeler ve beylik öğütleri verir. Osman’ın göğsünde kuracağı ve nesli tarafından dünyaya yayılacak olan cihan devletini temsil eden çınar ağacı belirir. Diz çöken ve başını göğe çeviren Osman Bey, hilali görüp Allah’a teslim olur. Tahta tekrar baktığında ise taht boştur. Sancak, pusat ve Kur’an-ı Kerim, Osman’ın gönlüne işlenmiştir.

İlk fragmandan sonra ne olmuştu?

Tanıtımdaki Şeyh Edebali’nin Osman Bey’e müjde ve nasihat olan sözleri “Ey Oğul! Unutma! Yolumuz; ezelden ebede kadardır. Gayemiz; gönüller yapmaktır. Davamız; kul olmaktır”, “Ey Oğul! Hilalin gölgesinde adalet ol. Merhamet ol. Derman ol. Gazi ol. Devlet ol” ve “Ey Oğul! Millete bey olasın. Mazlumlara Fatih olasın. Zalimlere Yavuz olasın. Diyarlara Süleyman olasın. Devleti ebed müddet olasın” sözleri ise sosyal medyada kısa sürede yayıldı.