Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman’da göze batan hata! Uyanış Büyük Selçuklu eh işte idare eder!

Kuruluş Osman’da göze batan hata! Uyanış Büyük Selçuklu eh işte idare eder!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ekranın iki güçlü tarihi yapımı Kuruluş Osman ve Uyanış Büyük Selçuklu, büyük emekler verilerek izleyicinin karşısına getiriliyor. Her iki dizi için de büyük bir plato kuruldu ve güçlü oyuncular ile çok sayıda kişinin yer aldığı büyük bir set ekibi çalışıyor.

atv ekranında ikinci sezonu ile Kuruluş Osman, büyük bir değişim geçirdi. İlk sezonun hem hataları hem eksiklikleri düzeltindi hem de hikayedeki sorunlar çözüldü. Yeni oyuncular ve güçlü yeni karakterler ile birlikte Kuruluş Osman, yepyeni bir diziye dönüştü. Tabii ki hala dövüş sahnelerinde amatörlükler ekrana yansıyor.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu da bu hatalardan birisini köşesinde yazdı. Koloğlu, “‘Kuruluş Osman’da son bölüm bir sahne vardı not almışım; adam kılıcı sallıyor bir gözü de arkada nedir durum diye! Kalabalık sahne hele… Ormanda karşılaşmışlar öylesine kılıçları çekmişler havası oluyor” diyerek eleştiride bulundu.

TRT1 ekranında bu sezon başlayan ve Büyük Selçuklu devletinin hikayesini ekrana yansıtan Uyanış Büyük Selçuklu, savaş sahneleri ile daha profesyonel bir sunum sergiledi. Yakın dövüş sahneleri için de ekibin bir hayli yoğun çalıştığı biliniyor. Hatta. Ahmet Sencer karakterini canlandıran Ekin Koç’un bir sahnede parmağının yaralandığı da ortaya çıkmıştı.

Sina Koloğlu’na göre yerli dizilerin aksiyon sahnelerinin altından kalkamadığı bir durum yaşanıyor. Koloğlu, Uyanış Büyük Selçuklu için ise şu yorumu yaptı:

” Hani bu noktanın en üst halini ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’ eh bir nebze veriyor. Ağır çekim kan fışkırtarak etki sağlıyor.”