Ana sayfa Dizi Haberleri Alev Alev dizisi için bir iyi bir de olumsuz yorum!

Alev Alev dizisi için bir iyi bir de olumsuz yorum!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV ekranında izleyicilerle geçtiğimiz Perşembe günü buluşan Alev Alev dizisi, iyi bir başlangıca imzasını attı. Dizinin reytingleri çok iyi geldi. İzleyiciler de sosyal medyadaki yorumlar dikkate alınır ise çok memnun… Heyecanlı bir hikayeyi ekrana taşıyan dizide Cemre karakterindeki Demet Evgar’ın hem performansı büyük övgü aldı hem de kadına şiddete karşı güçlü duruşu izleyicilerin beğenisini kazandı.

Alev Alev dizisi bilindiği üzere orijinali Fransız yapımı olan, Netflix’in dizisinden uyarlandı… Dizinin en başındaki yangın sahnesi için ekip 1 ay uğraştı. Ancak orijinalini bilenler için bu sahne ile ilgili eleştiriler var.

Bu eleştirilerde kötü olan nokta orijinalinden daha az etkileyici bir sahnenin yayınlanması. Orijinal halinde hem kurgu hem gerilimin daha iyi sunulduğu ortada… Dizide iyi olan nokta ise Demet Evgar… Ünlü oyuncu öyle güçlü bir performans ortaya koydu ki, diziyi sürükleyip uzun süre götürebilecek bir imaj verdi.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, diziyi köşe yazısında değerlendirdi. 1897 yılında Paris’te bir kermeste çıkan ve 130 kişinin öldüğü yangının gerçek hikayesinin anlatıldığı diziden uyarlanan Alev Alev’in yangın sahnesi için Koloğlu, şöyle yazdı:

“Hayli uzun bir süre yangın sahnesi izlettiler. Benim duyduğum, bir ay uğraşmışlar bu sahne için. İzlerken etkilendik mi? Bazı yerlerde evet. Orijinalin yangın sahnesini izledim. Kurgusu daha iyi gibi geldi. Gerilimi daha iyi yedirmiş. Ve sonrası? Demet Evgar bir farklı…”

Hazar Ergüçlü ve Dilan Çiçek Deniz’in performansı Sina Koloğlu’na göre idare eder pozisyonda. Dizinin dikkat çeken yönlerini de sıralayan yazar, şöyle diyor:

“Akıcı ve merak ettiren konu başlıkları hemen izleyiciye sunuluyor. Genelde cast doğru ve izlenebilir nitelikte bir yapım. Orijinali sekiz bölümde işi bitirmiş. Bizde tabii ki uzayacak ister istemez.”