Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri İlker Ayrık’ın Acayip Tipler programı, Güldür Güldür Show’un izinden gidecek!

İlker Ayrık’ın Acayip Tipler programı, Güldür Güldür Show’un izinden gidecek!

tarafından ker_def

Fox TV ekranında İlker Ayrık imzalı ‘Acayip Tipler’in izleyiciyi sürükleyen ve bir rüzgar oluşturan yapım olması beklentisi hakim.

Ayrık’ın diğer projelerinde olduğu gibi yine eğlenceli bir yarışma programı ekranda yer alacak.

Dizilerin maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle yaz ekranında daha çok yarışma programı görmekteyiz.

Bazı kanallarda bu tür yarışma programları için yaz ekranını iyi bir deneme fırsatı olarak görüyor. Şayet yarışma programı tutarsa yeni sezonda da devam etme fırsatı olacak.

Güldür Güldür’e benzeyen yönleriyle konuşulacağı benzeyen Acayip Tipler programı hakkında Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, detaylı bir analiz kaleme aldı:

FOXTA ‘ACAYİP TİPLER’ RÜZGÂRI

İlker Ayrık'ın Acayip Tipler programı, Güldür Güldür Show'un izinden gidecek! 7

Eğlence programları oldum olası izleyicinin ilgisini çekmiştir. Hele de içeriği ve sunucu performansıyla göz doldurmayı başarmışsa, en az diziler kadar hatta kimi zaman dizilerden de fazla reyting kapmak garantidir bu tür programlarla. İşte FOX kanalı da ‘Acayip Tipler’ diyerek şansını denemek istiyor yaz aylarında.

‘Bu formatta herkes acayip’ diyerek yola çıkan ve 10 Temmuz Salı akşamı saat 20.00’de izleyiciyle buluşacak olan ‘Acayip Tipler’, tanıtımlarından da görüldüğü üzere İlker Ayrık yönetiminde bir kumpanya işi.

Tiyatro sahnesinin ekrana taşınarak eğlence programı yaratılması televizyon izleyicisi için yenilik değil malumunuz. Bu formatta farklı yapımlar mevcut. Nasıl ki ‘Güldür Güldür Show’ da hâlihazırda oldukça ilgi gören bir örnek olarak varlığını sürdürmekte. Peki, ‘Acayip Tipler’in bunlardan bir farkı olacak mı?

Aslına bakarsanız İlker Ayrık’ın hoca pozisyonunu üstlendiği ‘Acayip Tipler’in görünürde benzerlerinden öyle büyük bir farkı yok gibi. Bununla birlikte her izleyicinin salona girdiği andan itibaren kumpanyanın bir parçası olacağı programdaki skeçlerde bulunan interaktif bölümlerin seyircilerin katılımına açık olması ve tiyatro gösterilerinde yapılanın aksine, izleyicilerden telefonlarını açık tutmalarının istenmesi gibi detaylar fark yaratan türden! Ayrıca sürpriz görevler de mevcut olacakmış bu programda. Görevleri kapıp ‘Acayip Tipler’den biri olma şansını yakalayabilmek içinse, salondan veya ekran başından izleyenlerin @acayiptiplerInstagram hesabını takip etmek yeterli.

Yıllar boyu İlker Ayrık ile birlikte çalışanlarla yaratılan ‘ekip işi’ kumpanyanın içeriğine gelince…

Yıldırım Hoca’dan Lokman Hekim’e… Gudubet Ana’dan Taşkın Abi’ye acayip tiplerle dolu bir kumpanya izleyicinin beğenisine sunulurken birbirinden merak uyandıran maceraları sahnelenecekmiş.

Kısacası İlker Ayrık ve öğrencilerinin yarattığı… Televizyona çıkmadan önce Türkiye’nin çeşitli tiyatrolarında sahnelenip seyircilerin kahkahalarıyla onaylanan ‘Acayip Tipler’ FOX ekranında güzel bir rüzgâr estirecek ve kendi kulvarında öne çıkacak gibi görünüyor. Zira gerek formatı, gerek oyuncu kadrosu, gerekse skeçleriyle yaza hareket katacak eğlence vaadi yüksek bir program niteliğinde durmakta. Hadi hayırlısı…