Ana sayfa Sosyal Medya Masumlar Apartmanı dizisinde her şey iyi güzel de bir konu can sıkıyor!

Masumlar Apartmanı dizisinde her şey iyi güzel de bir konu can sıkıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında izleyicilerle buluşmakta olan Masumlar Apartmanı dizisinin ilk iki bölümü büyük beğeni topladı. Sezonun en iyi reyting sonuçlarını da elde eden dizinin ekrana bomba gibi başladığı net… Ezgi Mola’nın 8 yıl sonra televizyona dönüşünü sağlayan dizideki Safiye karakteri de herkesi derinden etkiledi. Ezgi Mola, performansı ile adeta ‘komedi rollerini de oynarım, dram da oynarım, ne istersem oynarım’ der gibiydi.

Masumlar Apartmanı dizisinin kadrosunda önemli isimler de bulunuyor. Birkan Sokullu, Farah Zeynep Abdullah ve Merve Dizdar, başrol olmanın hakkını veren oyuncular. Dizinin reytingleri de sosyal medyada ve basında gösterilen ilgi de çok iyi. Ancak bir konu var ki, diziye hiç yakışmadığı da kesin…

Bu konuya Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, köşe yazısında değindi… Dizinin müzikleri ile ilgili sıkıntıyı birçok izleyici de fark etmiştir. Koloğlu, bu konuda ciddi bir eleştiri getirdi ve belki de Masumlar Apartmanı dizisi için yapılabilecek tek eleştiriyi de gündeme taşıdı.

Sina Koloğlu, köşe yazısında şu noktalara değindi:

“Bizim diziler uzun. Ve müzikleri neredeyse her kareye girer. Bu şekilde izleyicinin olan ilgisinin daha da artacağı zannedilir. Hani bir yerde ‘şimdi sevineceksin’, ‘şimdi üzüleceksin’ , ‘birazdan gerileceksin ona göre’ gibi bilinçaltı operasyonlar için de kullanılır müzik. Böyle olunca ortaya ‘kimliksiz melodiler’den oluşan bir müzik deposu çıkar. Ama bazı yapımlar kendi özellikleri buna isyan eder. “Bir rahat bırak beni kendi sahnemi oynayayım” diye debelenir.

Masumlar Apartmanı’ onlardan biri. Jenerik dahil iki saat 40 dakika. Ve müzik bu zaman içinde susmadı. Dizinin bir gidişatı, hikayesi var. Müziğin öyle bir derdi yok. Her sahneye bir ‘motif bulalım’ bölük pörçük bir hal. Bunda müziği yapan arkadaşlarımızın bir payı olduğunu zannetmiyorum. “Böyle olacak” diyorlar öyle yapılıyor. Ama lütfen yönetmen ve ekip bir oturup son bölümü izlesinler. Kaç tema var müzik olarak dizinin kişiliğini ortaya koyan? Hiç olmazsa müzikleri azaltın, diyaloglar nefes alsın.”