Ana sayfa Dizi Fragmanları Muazzam bir mini dizi geliyor! Ya İstiklal Ya Ölüm! İşte ilk bölüm tarihi!

Muazzam bir mini dizi geliyor! Ya İstiklal Ya Ölüm! İşte ilk bölüm tarihi!

tarafından ker_def

TRT1 ekranlarında 6 bölümlük mini dizi Ya İstiklal Ya Ölüm başlıyor… Kalitesi ile ve milli mücadele yıllarına aşık tutması ile dikkat çekecek olan dizinin yayın tarihi de belli oldu.

Ya İstiklal Ya Ölüm, İstanbul’un işgali ve Meclis-i Mebûsan’ın İstanbul’da dağıtılmasıyla Ankara’da yeniden açılması arasında geçen 6 kritik haftayı konu alıyor.

6 hafta boyunca mebusların canları pahasına, vatan aşkıyla gizli ve tehlikeli yollarla Ankara’ya ulaşma çabaları, Milli Mücadele hareketine İstanbul’dan silah taşıma gayretleri, Atatürk’ün yeni Meclisi açma mücadelesi ve işgale karşı topyekûn karşı koyma iradesi anlatılmakta.

Ya İstiklal Ya Ölüm 16 Mart’ta TRT 1’de başlayacak. Dizinin fragmanı da çok etkileyici olmuş. Videodan izleyebilirsiniz.

Dizinin oyuncu kadrosunda; Birkan Sokullu, İlker Kızmaz, Dolunay Soysert, Osman Sonant, Alina Boz, Hilmicem İntepe, Rıza Kocaoğlu, Umut Karadağ, Ushan Çakır, Altan Erkekli, Mehmet Özgür, Serkan Ercan gibi isimler yer alıyor.

Dizide yerli ve yabancı oyuncuların yanı sıra binlerce figüran yer alırken; dönemi en iyi şekilde ekrana yansıtabilmek için kullanılan onlarca gerçek mekân, dönem arabaları, silahlar, kostüm ve dekor tasarımı da izleyiciyi olayların içine çekecek.