Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Mucize Doktor, Bir Zamanlar Çukurova ve Hercai ile gelen ilginç benzerlik

Mucize Doktor, Bir Zamanlar Çukurova ve Hercai ile gelen ilginç benzerlik

tarafından ker_def

Mucize Doktor dizisi iki sezon sürdü ve iyi reytingler almasına rağmen final yaparak ekran ömrünü tamamladı. Taner Ölmez, Sinem Ünsal ikilisi de başrolde başarılı performansları ile akıllara yazıldı.

Hercai dizisi de 3 sezon sürdü ve yine final yaparak izleyicilerine veda etti. Akın Akınözü ile Ebru Şahin ikilisi de çok başarılı bir çıkışa imza atarak hem ülkemizde hem de dünyanın dört bir yanında tanındı.

Bir Zamanlar Çukurova ise dördüncü sezonu ile atv’de yolına devam ediyor. Hilal Altınbilek ile İbrahim Çelikkol ikilisi yeni dönemde dizinin başrolünde yer alıyor.

Bu 3 dizi şu anda Arjantin’de de yayınlanıyor ve reytinglerdeki benzerlik dikkatleri çekiyor. Türkiye’de bu üç dizinin de tüm kişiler kategorisinde yani genel izleyicilerde büyük başarı elde ettiği görülmüştü.

AB ve ABC1 gibi daha çok eğitimli ve gelir düzeyi yüksek kesim değil de daha çok halk ve dar gelirliler tarafından 3 dizi Türkiye’de çok ilgi gördü. Aynı durumun Arjantin’de de yaşandığı ortaya çıktı.

Arjantin’in önemli medya kuruluşlarından Viacom CBS’nin markası olan Telefe’de bu 3 Türk dizisi de izleyicilerle buluşuyor.

Arjantin’de açık kanallar arasında en çok izlenen 10 programın yedisinin Telefe’den olduğunu belirten Milliyet yazarlarından Sina Koloğlu, izleyici benzerliğine şu sözlerle dikkat çekti:

“Arjantin’de açık kanallar arasında en çok izlenen 10 programın yedisi bu kanalda yer alıyor. Bu yedi programın üçü diziler. Hepsi de Türk yapımı. Peki hangileri? ‘Mucize Doktor’, ‘Bir Zamanlar Çukurova’ ve ‘Hercai’… Bizim total ile Latin izleyici ne çok uyuşuyor, bunun da bir belgesi oluyor!”