Ana sayfa Dizi Haberleri Mucize Doktor dizisi paraşütsüz düşüyor ama durduran yok!

Mucize Doktor dizisi paraşütsüz düşüyor ama durduran yok!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /  Özel Analiz – Fox TV ekranında ilk sezonu ile güçlü bir konum elde eden, reyting rekorları kıran Ali Vefa’nın muhteşem hikayesi ne yazık ki izleyici kaybını sürdürüyor. Mucize Doktor dizisindeki bir dizi yanlış adımların geldiği nokta, zaten reytinglerin düşmesi olarak kendini belli etmişti.

Ancak bu yanlış adımlara devam edildiği için hikayedeki sorun izleyicilerin artık ilgisinin düşmesine ve farklı yapımlara kaçmalarına neden oluyor. Dizi bu sezon hikaye noktasında inişli çıkışlı bir grafik çizdi. Bazen izleyicileri yüreklerinden yakalayan sahnelerle öne çıktı, bazen aşk meşk işlerine fazla dalarak hata yaptı, bazen ise ruhu eksik bölümlerle ilk sezonunu arattı.

Taner Ölmez’in muhteşem performans sergilediği Mucize Doktor dizisinde, oyunculardan yana bir sıkıntı yok. Prodüksiyon başarısı ve çekim kalitesi de gayet yerinde.

Ancak heyecan yaratamama durumu ciddi bir sorun. Dizi nedense senaryo noktasında zayıflamaya devam ediyor… Hikayenin pembe diziye çevrildiği gibi bir algı oluşmaya başladı. Ali ve Nazlı ilişkisinin bozulasını istemeyen izleyiciler, çok fazla aşkın da öne çıkmasına taraftar değil.

Ali ile Ferman arasındaki ilişkiye yönelik daha güçlü sahneler yazılabilir. Diziye yeni gelen karakterler gerilimi artırmak dışında bir işe yaramadı. Yani gerilim artırmak, izleyicinin beklentisi mi? Bu soruyu senaristlerin kendilerine sormaları lazım.

İzleyicinin beklentisi duygusal olarak etkilenme noktasında düğümleniyor. Hani bu sezon milli değerlerin ve herkesin ortak noktada paylaştığı konuların anlatıldığı sahneler vardı. İşte bunun gibi izleyicinin ruhuna, duygusuna hitap eden konularla ilerlenmesi şart.

Tabii ki her hafta böyle güçlü senaryolar yazmak kolay bir iş değil. Ama artık reytinglerde iyi seviyelerde yer almak da kolay bir şey değil.

Bir Zamanlar Çukurova, 3. sezonda da devam ediyorsa ve hala çok güçlü ise bunu senaryosuna borçlu.

Camdaki Kız dizisi eğer bu kadar etkileyici olduysa ve birincilikleri ele geçirmeye başaldıysa bu da yine hikaye ile sağlanan bir başarı.

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi de hikaye sayesinde çok iyi seviyelerde.

Mucize Doktor’un da bu yapımların arasında yine hikaye gücü ile kalması şart. Ama değişimin duygulara ve ruha hitap etmesi, izleyiciyi milli duygularda birleştiren soslar katılması şart.