Ana sayfa TV Programları Müge Anlı’dan büyük itiraf! Güven Bana yarışmasıyla hayatının şokunu yaşadı!

Müge Anlı’dan büyük itiraf! Güven Bana yarışmasıyla hayatının şokunu yaşadı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – atv ekranında izleyicilerle 12.sezonuyla bugün buluşan Müge Anlı ile Tatlı Sert programı yine büyük ilgi görmekte. Palu ailesinin avukatının katıldığı ve ailenin aklı dengesinin yerinden olup olmadığının tartışıldığı bir noktada Müge Anlı’nın yaz ayında yayınlanan Güven Bana yarışmasında elde ettiği tecrübe ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Entelektüel takılan, üniversite bitiren, lisans yapan yarışmacılar gördüğünü ama basit soruları dahi bilemediklerini anlatan Müge Anlı, “Demek ki okuma seferberliği başlatmak ile bu sorun çözülemezmiş. Entelektüel birikim de önemliymiş” itirafında bulundu.

Müge Anlı'dan büyük itiraf! Güven Bana yarışmasıyla hayatının şokunu yaşadı! 8

Programda yer aldığı için mutlu olduğunu ama halkımızın genel kültür durumunu yakından görme fırsatı edindiğinde ise şoke olduğunu anlatan Müge Anlı, üniversite bitirmek ile eğitimli insan olunmayacağını, asıl önemli olanın okur-yazarlık olduğunu gördüğünü belirtti.

Programın daimi isimlerinden avukat Rahmi Turan da halkımızın eğitim durumunu bu program sayesinde çok yakından gördüğünü, Müge Anlı ile de sık sık değerlendirmeler yaptıklarını belirtti ve bugüne kadar halkımızın eğitimli olduğunu düşünen birisi olarak yaşadığını, ama şu anda çok daha farklı düşündüğünü anlattı.

Müge Anlı'dan büyük itiraf! Güven Bana yarışmasıyla hayatının şokunu yaşadı! 9

Basit soruları dahi bilemeyen, hatta bilemedikleri sorular için istişare de yapan yarışmacıları görmekten üzüntü duyduğunu anlatan Rahmi Özkan, gördükleri karşısında hayatının şokunu yaşadığını anlattı.

Müge Anlı, bir dönem farklı illerde başlatılan ve 1 milyon kişinin okumasına yönelik çabalarını hatırlattı. Anlı, “Okuma yazma bilmenin sorunu çözmediğini anladım” diye de belirtti.

Anlı’ya göre okuma yazma bilmek çok önemli ama bir o kadar da entelektüel düzeye de ihtiyaç var.