Ana sayfa Dizi Haberleri Murat Ünalmış hayranları Gülcemal dizisinin düştüğü duruma isyan ediyor!

Murat Ünalmış hayranları Gülcemal dizisinin düştüğü duruma isyan ediyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranında yayınlanan Gülcemal dizisinden ilk iki bölüm yayınlandı. Perşembe akşamlarının alternatif bir dizisi olmayı hedefleyen Gülcemal projesinin ilerleyebilmesi için reytingler birinci öneme sahip. Çünkü Fox TV, yıllardır dizilere yatırım yapıyor ama, düşük reyting elde eden projeleri yayında tutmayı hiç sevmiyor. Dizi izleyicileri de bu durumu iyi bildiği için, kanalın yayınladığı projelere hep mesafeli durmak zorunda kalıyor.

Eğer Adım Farah gibi bir proje başka kanalda olsa belki de çok daha yüksek oranlar elde edebilii. Gülcemal dizisi için de bu durum geçerli. Murat Ünalmış gibi oyunculuk konusunda izleyicilerin aklını başından alan bir ismin başrolündeki Gülcemal dizisinin ilk iki bölümdeki reytingleri anlaşılamaz düzeyde düşük.

Bir dizi düşünün ki, Fox TV gibi çok iddialı bir kanalda yayınlansın, Murat Ünalmış ve Melis Sezen gibi iki iddialı oyuncu başrolde bulunsun ve hikaye de dikkat çekici olsun. Tüm bunlara rağmen bu dizinin ikinci bölümünün ilk 10 program arasında bile yer alamadığını biliyor musunuz?

Gülcümel dizisinin AB kategorisindeki oranları şu anda final yapması beklenen bazı dizilerden bile düşük. Tüm kişiler ve ABC1 gruplarında 3’lü oranlar bir miktar umut veriyor ama perşembe rekabetindeki dizilerin gücü düşünüldüğünde de Gülcemal projesinin işinin zor olduğu anlaşılıyor.

Gülcemal 2. bölümüyle tüm kişiler kategorisinde 12. olabildi. AB grubunda 16. sırada bulunan dizi, ABC1’de ise 11. durumda. Yani Fox TV yetkililerinin saç baş yolacağı oranlar bunlar.

Hikayenin klişe olması bu düşük reytingleri pek de açıklamıyor. Ancak dizinin Fox TV’de yayınlanıyor olması, izleyicilerin ‘nasıl olsan arkasında durmazlar’ düşüncesinin de bir sonucu olabilir.

Murat Ünalmış hayranları Gülcemal dizisinin düştüğü duruma isyan ediyor! 7

Tabii bazı izleyicilere göre kadın başrol olarak Melis Sezen doğru seçim değil. Murat Ünalmış’ın yanına başka bir kadın başrol düşünülmesi gerektiğini söyleyenler de çok. Ancak Melis Sezen’in hakkını da yememek lazım, elinden geleni ortaya koyuyor. Özellikle Sadakatsiz dizisindeki Derin karakteri oyuncuya adeta sınıf atlattırmıştı.

Birçok izleyici reytingleri gördüğü zaman, “Nasıl olur, aklım almıyor, gerçekten şaşkınım” gibi yorumlar bırakıyor. Daha şimdiden dizinin kaçıncı bölümde final yapabileceği şeklinde değerlendirmeler bile yapılıyor.

Tabii ki dizi tutturmak çok zor bir iş, ancak Gülcemal projesinin düşük gelen reytinglerine bakıldığı zaman işlerinin artık daha da zor olduğu anlaşılıyor.

Gülcemal dizisinin 20 Nisan Perşembe akşamı yayınlanacak olan 3. bölümünün reytingleri her zamankinden çok daha önemli bir hale geldi.