Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Mustafa Üstündağ Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Mustafa Üstündağ Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Mustafa Üstündağ, 11 Şubat 1977 tarihinde Mersin’de doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Mustafa Üstündağ
Doğum Tarihi: 11 Şubat 1977

Doğum Yeri: Mersin
Boyu: 1.74 m.
Kilosu:  78 kilo
Burcu: Kova
Göz Rengi: Kahverengi
Çocuğu: Ahmet Kaan Üstündağ
Kardeşleri: Tek çocuk
Instagram: https://www.instagram.com/mstfustundag/

Mustafa Üstündağ Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Annesi ev hanımı, babası işçi, ablası, o küçükken vefat etti. Kendisi gibi oyuncu olan Ecem Özkaya ile 2010-2019 yılları arasında olan evliliğinden Ahmet Kaan isimli bir erkek çocuğu var.“ Babam Safranbolulu.  Çocukluğum Adana Pozantı’da, yazları yaylada geçti. 18 yaşıma kadar orada kaldım.  Ablamı ve babamı kaybettik. Annem kanser hastası ve ona benden başka bakacak kimsesi olmadığı için askerlikten tecilliyim. Sağ olsunlar böyle bir kolaylık sağladılar. Ablam 10 aylıkken ateşleniyor. Yanlış tedavi uyguluyorlar, sekiz yıl bitkisel hayatta kalıyor, sonra rahmetli oluyor. Ben beş yaşındaymışım, hayal meyal hatırlıyorum. Ablama, daha çok ilgi gösterilmesine rağmen, ona hiç zarar vermemişim. Öyle bir kıskançlığım olmamış. Ablamın üzerine titremişler, beni ise sokağa attılar. Hani ‘Birinin üzerine titredik, böyle oldu, diğerine olmasın’ hesabı. Ablamı kaybetmemize, büyük bir acı yaşamamıza rağmen, mutlu bir aileydik. Varlıklı değildik ama kimseye muhtaç da değildik. Hiçbir zaman bir şeyin fazlasını istemedik. İyilik, güzellik, huzur, kahkaha olsun yeter.”

Çocukluk yılları: Çocukluğundan itibaren oyuncu olmayı istiyordu. Komik ve enerjik tarafını annesinden aldı. “Annem böyledir. Hatta, bütün anne tarafım. Gırgır, makara. Babam biraz daha ciddiydi. Benim babam Anadolu Cam Sanayii fabrikasında işçiydi. O zamanlar cam işçileri tiyatro yapıyordu. Fabrika işçileri, ki kirvem de vardı aralarında, ‘O Güzelim Kaymaklı Dondurma Rengi Elbise’ diye bir oyun oynadılar. Kirvem de 6-7 yaşlarındayken beni yanında provalara götürdü. O zamanlardan kalma bir tiyatro hayalim hep vardı. Hiç başka hayalim olmadı zaten. Ortaokulu bitirdikten sonra güzel sanatlar lisesine gitmeyi istedim. Hem tiyatro bölümü yoktu hem de babam ‘Evden ayrılman için daha çok erken’ dedi. Sonra liseyi bitirir bitirmez İstanbul’a gelip konservatuvar sınavına girdim.

Eğitim hayatı:  İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Mersin’de tamamladı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Yılan Hikayesi’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ dizisinde canlandırdığı ‘Muro’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Sıcak, samimi, sempatik, içine kapanık. “Güneyli olduğum için sıcağımdır. Hareketliyim, yerimde duramam, elim kolum fazla hareket eder. Bir de herkesi hemen içime alırım. Bizim oranın insanı öyledir. İçime kapanığım, çok fazla göz önünde olmayı sevmiyorum, kalabalıkta geriliyorum bu durumda oyunculuk benim için terapi oluyor. Çünkü kimse beni yargılayamaz orada. Ben ilişkilerimi hep kardeşlik üzerine temellendirdim, tek çocuk olduğum için. Bir eksikliğim var; kardeş yerine koymak istiyorum insanları ama karşı tarafın kardeşlik ilişkisine ihtiyacı yok ki. Karşı taraf, arkadaş ilişkisi kuruyor seninle. Ben çok bağlanıyorum, belki biraz daha fazla yukarı çıkarmaya çalışıyorum ilişkiyi, bu sefer de yaşam buna izin vermiyor. Hayal kırıklığı ve acı oluyor sonunda. Belki de bundan kaçmak için daha çok içime döndüm, içime kapandım.”

Düşünce yapısı: “Rabbimin bize verdiği en güzel hediye sevgi. Allah kimsenin gönlünü sevgisiz bırakmasın. İnsan sevdikçe büyüyor, sevdikçe yeşeriyor. Yaratılan her şeyi Yaradan’dan ötürü severim. En fazla da Yaradan’ı severim. Bana bunları hissettirdiği, bana bu hediyeyi verdiği için.”

Mutluluk kaynağı: “Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde eğitim görmüş olmaktan mutluluk duyuyor. Müjdat Gezen’i sırtımda hacca götürsem hakkını ödeyemem’.  Hayatımın en eğlenceli günleri Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde geçti diyebilirim. Bir defa bedava. Okul parasız, yemek parasız, çay parasız. Parasız da bir şeyler olabiliyormuş. Müjdat Hoca bunu bize gösterdi. Hepimizin koluna altın bilezik taktı. Meslektaşlarımızın kardeşimiz olduğunu, mesleğimize ne kadar değer verirsek, mesleğimizin de bize o kadar değer vereceğini öğretti. Savaş Dinçel, Mustafa Alabora, Engin Alkan, Erol Keskin, Güngör Dilmen, Şebnem Sönmez. Hepsi ayrı ayrı değerlerdir ve bize çok şey kattılar.”

İlk sinema filmi: Ümit Cin Güven/ Metropol Kabusu

Mustafa Üstündağ Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İş hayatına bakışı: Mesleğini çok seviyor, Oyunculuk konusunda hiçbir zaman ‘oldum’ demiyor. “Her rolün ayrı zorluğu var. Karakteri kendi bedenimize sindirmek biraz sıkıntı oluyor. Sesi, duruşu, yürüyüşü için bile yeni bir şey bulmaya çalışıyoruz. Teknik olarak ben hiç çalışmadım hayatım boyunca. Ben oyun oynamaya gidiyorum, işe gitmiyorum. Allah herkese sevdiği işi yapmayı nasip etsin. İyi oyuncu olabilmek için daha 40 fırın ekmek yemem lazım. Oyunculuk dipsiz bir kuyu. ‘Ben oldum’ demek yok. Öğrenciyken oynadığım işlere bakınca, ‘Bugün daha değişik oynardım’ diyorum. 50 yaşıma geldiğim zaman da muhtemelen şimdi oynadığım roller için aynısını söyleyeceğim. Teknik olarak hiç bitmeyecek bir yol gibi gözüküyor.

Kariyer planı: Sezonda iki film çekip tiyatro yapabileceği bir emekliliğin hayalini kuruyor.

Baba olunca hayatı nasıl değişti?  Oğlu Ahmet Kaan hayatında ki her şeyi değiştirdi. “Acayip bir şeymiş çocuk sahibi olmak. Köklendiğimi hissettim. Hem benden olan hem benim dışımda bir şey. Annem anlatırdı; babam benim için ‘Ya Emine bazen öldüresim geliyor ama yüzünü görünce dayanamıyorum’ diyormuş. Ne demek istediğini, annemle babamın beni nasıl sevdiğini şimdi anlıyorum. Rabbim dileyen herkese nasip etsin.”

Kimlere hayranlık duyar? Müslüm Gürses’i oynamayı çok istiyor. Ferdi Tayfur’un da büyük hayranı. “Müslüm Gürses’in büyük fanıyım. Pana Film’in bir akşam yemeğine birkaç şarkı söylemeye gelmişti, orada tanışmıştım kendisiyle. Ferdi Abi’yi de ilk gördüğümde heyecandan bacaklarım titremişti. Adana’da, Mersin’de hep dinlerdik. Ferdiciler, Müslümcüler vardı. Ben Müslümcüydüm.”

Evde ne yapar? Mutfakla arası çok iyi, evde olduğu zamanlarda yemek yapmayı seviyor. “Çok güzel yemek yaparım. Kuru dolma da yaparım, kaburga dolması da, balık da. Mutfağa girmeyi severim. Rehabilite oluyorum mutfakta.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

1999- Yılan Hikayesi

2000 – Dikkat Bebek Var /       Zeki

2000 – Yedi Numara / Bekçi

2001 – Kapkaççı

2002- Yıldızların Altında

2004 – Cennet Mahallesi / İlker

2004 – Hayalet /   Hamza

2004 – Uy Başuma Gelenler/ Cemal

2005/2006 – Aşka Sürgün / Celal Şahvar

2006- Emret Komutanım / Sado (Sadullah)

2007 – Yersiz Yurtsuz / Mehmet Emin

2007/2009 – Kurtlar Vadisi Pusu / Muro (Murat)

2009- Bahar Dalları/ Sarhoş

2010 – Cümbür Cemaat Aile / Kenan

2011 /2016- İzmir Çetesi / Selami

2011 – Gün Akşam Oldu / Ayhan

2013/2014 – Merhamet / Sermet Karayel

2013- Oğurlanmış Arzular

2014/2015- Aşkın Kanunu / Çetin

2016 – Muhteşem Yüzyıl Kösem / Kara Davut Paşa

2016/ 2017 – Bana Sevmeyi Anlat / Haşmet Tuğcu

2017 – Bu Sayılmaz / Armağan Sayılmaz

2018 – Tehlikeli Karım / Fırat Engin

2018–202- Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz / Boran Kayalı

2017/2020- Çukur / Kahraman Koçovalı

SİNEMA FİLMLERİ

2000- Köçek/ Sarhoş

2004- Gülizar / Ali (TV Filmi)

2004- Neredesin Firuze / Pislik 2

2004- Metropol Kabusu/ Behlül

2007 – Zincirbozan / Talat

2007- Emret Komutanım: Şah Mat / Sado

2005 – Yolculuk / Hüseyin (TV Filmi)

2010 – Vay Arkadaş / Sadık

2012 – Uzun Hikâye /     Makasçı

2016 – Şeytan Tüyü /     Metin Çakır

2007- Zeynep’in Sekiz Günü/ Ali

2007 – Emret Komutanım Şah Mat / Sado (Sadullah)

2008- Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz/ Mahkum (TV Filmi)

2008- Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine / Muro (Murat)

2008- Dilber’in Sekiz Günü/ Kasabanın Delisi

2008- Gülimse / Kasap (Kısa Film)

2009- Sonsuz/ Goat Ümit

2009- Abimm / Çetin

2010 – Kutsal Damacana 2: İtmen / Müjdat

2010- Deli Dumrul Kurtlar Kuslar Aleminde / Godfather Hüsnü

2014 – Gulyabani / Kadir

2012 – Bu Son Olsun /    Asaf

2012- Uzun Hikaye/ Switchman

2016- Şeytan Tüyü/ Metin Çakır

2019 – Aman Reis Duymasın / Boran Kayalı

TİYATRO OYUNLARI  

2000 – Vişne Bahçesi /Anton Çehov / MSM Oyuncuları

2001 – Antigone    Sofokles / MSM Oyuncuları

2002- Godoyu İzlerken / Uğur Uludağ/  Espti Standartları Enstitüsü Kurumu

2011 – Keşanlı Ali Destanı / Haldun Taner / Sadri Alışık Tiyatrosu

2012 – Islah Evi / Norman Lock / Çamurdan Tiyatro

Akadın Yağı

Üşümek

İnsanın Evreleri

Masal Duvar

Şirinler

Bunu Yak

Duvar

Hakkâri’de Bir Mevsim

Akad’ın Yayı

ÖDÜLLERİ

2008 – Sadri Alışık Ödülleri / Umut Veren Oyuncu / Zeynep’in Sekiz Günü

2011 Sadri Alışık Ödülleri/ En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu / Vay Arkadaş