Ana sayfa Dizi Haberleri Ne Yargı, Ne Aziz, Ne Kalp Yarası, Ne Üç Kuruş! Sosyal medyada en çok konuşulan 10 dizi içinde bakın hangisi ilk sırada?

Ne Yargı, Ne Aziz, Ne Kalp Yarası, Ne Üç Kuruş! Sosyal medyada en çok konuşulan 10 dizi içinde bakın hangisi ilk sırada?

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Televizyon dizileri, izleyicinin hayatında ayrı bir yer tutmaya devam ediyor. Kanalların binbir emek ve çabayla ekrana getirdikleri dizilerde ünlü ünsüz pek çok isim rol alıyor, arka planda aylarca süren hazırlıkların ardından zorlu bir süreç yaşanıyor. Dizilerin her hafta adeta yarış halinde olduğu ekranlarda onlarca dizi bir kaç bölümde veda ediyor, kimileri uzun süre kalıyor.

Her sezonun favori dizileri, çoğunlukla reytinglerle birlikte sosyal medyada da çok konuşuluyor. Dizilerin haftalık karnelerinin yanı sıra, sosyal medyadaki karneleri de farkındalık sağlamak açısından büyük katkı oluşturuyor projelere.

Bazı dizilerin sosyal medya karnesi ise reytinglerinin önünde gidebiliyor! İlginç bir şekilde reytingleri düşük olsa da ya da her hafta aldıkları reyting puanlarıyla birinciliğe oynayamasalar da sosyal medya destekleri tam tersi bir durum yaşatabiliyor!

Örneğin Sen Çal Kapımı dizisi, bu diziler arasında en dikkat çekeniydi! Zira dizi, yayınlandığı dönemde çok fazla reyting alamıyordu. Fakat yerli yabancı öylesine bir kitle tarafından sosyal medyada konuşuluyor ve gündemde tutuluyordu ki kanal, reytinge aldırmadan diziyi uzun süre devam ettirdi. Dizi yurtdışına da satılarak bu yoğun sosyal medya desteği sayesinde şu anda 85 ülkede yayınlanmakta.

İşte sosyal medya desteğinin diziler açısından önemi adına Sen Çal Kapımı güzel bir örnek. Gelelim son döneme… Aralık ayında yapılan ölçümlemelere göre Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya ölçümleme servisi Digilup’un tablosunu aşağıda görebilirsiniz.

Son dönemin dikkat çeken yapımları Yargı, Aziz, Kaderimin Oyunu, Teşkilat, Aşk Mantık İntikam, Bir Zamanlar Çukurova, Kalp Yarası, Üç Kuruş, Alparslan Büyük Selçuklu ve Emanet dizileri ilk 10 sıralamasına giren diziler olmuş.

Ne Yargı, Ne Aziz, Ne Kalp Yarası, Ne Üç Kuruş! Sosyal medyada en çok konuşulan 10 dizi içinde bakın hangisi ilk sırada? 7

Tablodaki dikkat çeken durumlardan birisi, Kanal D’nin gündemden düşmeyen dizisi Yargı’nın 9. sırada yer almış olması. Yine Show TV’nin Aziz dizi ile aynı kanalın Üç Kuruş dizileri de ilk 3’te yer alamamış!

Romantik komedi türündeki Aşk Mantık İntikam’ın, 1 milyon 500 bin ileti ile diğer dizileri fena halde sollayarak ilk sıraya oturmuş olması sürpriz bir sonuç! Zira reytingleriyle diğer diziler kadar başarı sağlayamasa da sosyal medya desteğini çok güçlü bir biçimde aldığı görülüyor!

En yakın rakibi olan TRT1’in Teşkilat dizisine de 400 bin fark atması bir başka dikkat çekici durum! Show TV’nin Kalp Yarası ve TRT1’in Alparslan Büyük Selçuklu dizilerinin rakamları da birbirine yakın. Ancak 4. sırada bir anda rakamların düştüğü ve Üç Kuruş’un 675 binlik oyunun ardından Kaderimin Oyunu ve Bir Zamanlar Çukurova’nın ileti sayıları da yakın.

Kanal 7’nin Emanet dizisinin Yargı ve Aziz dizisinin önüne geçmesi de yine sosyal medyanın ilginç sonuçlarından birisi! Bakalım bir sonraki ay bu tabloda neler değişecek?