Ana sayfa Sinema Nur Fettahoğlu, Deliler’in arasına karıştı!

Nur Fettahoğlu, Deliler’in arasına karıştı!

tarafından ker_def

Osmanlı ordusunun özel kuvvetleri olan ‘Deliler’i, ilk kez beyazperdeye taşıyan ‘Deliler Fatih’in Fermanı’ filminin fragman lansmanı Kanyon Cinemaximum sinemalarında gerçekleşti.

23 Kasım’da vizyona girecek ‘Deliler Fatih’in Fermanı’ filminin oyuncuları Erkan Petekkaya, İsmail Filiz, Yetkin Dikinciler, Nur Fettahoğlu, Namık Rüstemhanlı, Berat Efe Parlar ve yönetmen Osman Kaya’nın katılımıyla düzenlenen fragman lansmanında adeta nefesler tutuldu!

Göz kamaştırıcı sahneleri ve çarpıcı hikayesiyle herkesi büyüleyen filmin fragmanı, izleyenler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

ŞİMDİYE KADAR OYNADIĞIM ROLLERİN TAM TERSİ BİR ROLDEYİM’

Filmde Vlad Tepeş’i yani herkesin bildiği adıyla Kazıklı Voyvoda’yı oynayan Erkan Petekkaya, fragmanı ilk kez izledi ve çok heyecanlandı.

Petekkaya, ‘Şimdiye kadar oynadığım rollerin tam tersi bir rol bu. Açıkçası projeyi de korkarak kabul ettim. Çekimler için Aksaray’a ve Niğde’ye gittiğimde, otelde 3-4 gün sonra ‘ben vazgeçiyorum oynamayacağım’ dediğim bile oldu. Teknik açıdan çok zor bir işti, o yüzden teknik ekibe ve yönetmenimiz Osman Kaya’ya özellikle teşekkür ederim. İnşallah seyirci beğenir ve biz de mutlu oluruz’ dedi.

ERKAN PETEKKAYA AFİŞİN ÖNÜNDE DİZ ÇÖKTÜ!

Erkan Petekkaya, fotoğraf çekimi sırasında da ‘film benden büyük’ diyerek afişin önünde diz çöktü.

Nur Fettahoğlu, Deliler'in arasına karıştı! 9

TÜRKİYE’DE ÇEKİLEN EN İYİ AKSİYON FİLMİ’

Filmde Deliler ordusundan Aşkar’ı canlandıran İsmail Filiz, ‘Çok heyecanlı ve çok mutluyuz. Deliler maalesef tarihimizde unutulmaya yüz tutmuş gerçek kahramanlarımızdır. Bu arkadaşların ‘deli’ olmasının sebebi akıl yoksunluğu değil, yüreklerindeki ‘deli’ inancıdır. Biz tarihteki gerçek kahramanlarımızı seyirciye hatırlatmaya çalıştık, umarım beğenirsiniz. Türkiye’deki en iyi aksiyon filmini çektiğimizi düşünüyorum’ dedi.

‘GECE GÜNDÜZ, KAR KIŞ DEMEDEN ÇALIŞTIK’

Nur Fettahoğlu: ‘Bir sene boyunca her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Saç telinden, kostümlerin kumaşına kadar… Ekip de ince ince seçildi. Çok şahane arkadaşlarımızla birlikte çalıştık ve sonuç, gece gündüz kar kış demeden, şahane görüntülerin çıktığı aksiyonu yüksek bir iş yaptık. Bu işe birlikte başkoyduğumuz için arkadaşlarıma teşekkür ederim’.

Nur Fettahoğlu, Deliler'in arasına karıştı! 10

DÜNYA SİNEMASINA GÜZEL BİR KATKI OLACAK!

Yetkin Dikinciler: ‘Türk sineması için güzel bir şey yaptığımızı düşünüyorum. Umarım dünya sinemasına güzel bir katkı olur. Çünkü dünyada ne kadar güzel ve bizim dikkatimizi çeken hikaye varsa, hepsi yerel kaynaklı ve dünyaya kendi hikayesini önemseyip anlatan sinemalardan çıkmıştır. Biz hep dikkatimizi onlara doğrultmuşuzdur. Topraklarımızın ve kültürümüzün bu hikayesini, dünya standartlarında anlattıkları için bütün arkadaşlarımla gurur duyuyorum’.

Türk sineması adına özel ve büyük bir iş yaptıklarını söyleyen Yönetmen Osman Kaya da, ‘Ortaya çıkan sonuç bizleri şaşırtıp heyecanlandırdı. Buradan bir kez daha bütün oyuncularımıza, teknik ekibimize ve yapımcımıza teşekkür ediyorum’ dedi.

EN KÜÇÜK DELİ: BERAT EFE PARLAR

Berat Efe Parlar: ‘Ben de büyüklerim gibi çok güzel bir proje olduğuna inanıyorum. Umarım vizyona girdiği zaman da gerektiği ilgiyi görür. Ben bu filmde Eren karakterini oynadım. Balıkçının torunu ve en küçük ‘Deli’yim’.

Nur Fettahoğlu, Deliler'in arasına karıştı! 11

4 MİLYON DOLARLIK PROJE!

Bütçesi 4 milyon doları aşan, hazırlık süreci birkaç yıl süren ‘Deliler Fatih’in Fermanı’nın çekimleri Aksaray’da gerçekleşti. Aksaray’da 15. Yüzyıl’ın adeta yeniden inşa edildiği filmde başrollerinde rol alan Erkan Petekkaya, Cem Uçan, İsmail Filiz, Yetkin Dikinciler ve Nur Fettahoğlu’nun yanı sıra yaklaşık 3000 kişi rol aldı. Binlerce kostüm, film için tasarlandı ve dönemin şartlarına uygun olarak dokunan kumaşlarla dikildi. ‘Deliler Fatih’in Fermanı’ filminde özel eğitimli 100’den fazla at kullanıldı.