Ana sayfa Dizi Haberleri Okan Yalabık ile efsaneleşen Pargalı İbrahim olma şerefi bu sefer Cansel Elçin’e düştü!

Okan Yalabık ile efsaneleşen Pargalı İbrahim olma şerefi bu sefer Cansel Elçin’e düştü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Muhteşem Yüzyıl dizisinde Okan Yalabık’ın akıldan çıkmayan Pargalı İbrahim rolü, şimdi de Barbaros Hayreddin Sultanın Fermanı dizisiyle yeniden gündeme geldi. TRT1’in 3 yıldır üzerine eğildiği ve 2 farklı versiyonu ekrana yansıyan Barbaros Hayreddin Paşa’nın hikayesini anlatma arzusu, ne yazık ki çok da başarılı olamadı. İlk olarak geçen sezon Engin Altan Düzyatan ile Ulaş Tuna Astepe’nin başrolünde yer aldığı Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisi yeterince ilgi görmedi.

Bu sezon ise hikayenin farklı bir şekilde ele alınması ile birlikte, Tolgahan Sayışman’ın başrolünde yeni bir senaryo üzerinden farklı bir versiyon denendi. Ancak Barbaros Hayreddin Sultanın Fermanı isimli yeni dizi hikaye de yeterince izleyici ilgisini toplayamadı.

Yine de TRT1’in sezon sonuna kadar ekranda tutma çabasını izleyeceksiniz. Barbaros Hayreddin dizisinin 13. bölümünde izleyiciler için bir sürpriz de var. Pargalı İbrahim karakteri ile Cansel Elçin dizinin kadrosuna dahil oldu.

TRT1’in 20. bölümde final yapacağına yönelik bilgiler gelirken, dizinin son bölümlerine Pargalı İbrahim rolü ile Cansel Elçin’in damga vuracağı da ortaya çıktı.

Okan Yalabık ile efsaneleşen Pargalı İbrahim olma şerefi bu sefer Cansel Elçin'e düştü! 8

Birçok izleyici Pargalı İbrahim karakterinin büyük etkisini Muhteşem Yüzyıl dizisinde yaşamıştı. Okan Yalabık’ın unutulmaz oyunculuk performansı ile ortaya koyduğu bu karakter, Osmanlı İmparatorluk tarihinin de çok önemli devlet adamlarından birisine işaret ediyor.

Muhteşem Süleyman olarak tarif edilen 1. Süleyman’ın padişahlığı döneminde Pargalı İbrahim, 27 Haziran 1523 ile 15 Mart 1536 yılları arasında sadrazamlık yaptı. Siyasi ve askeri olaylarda çok önemli rol oynayan Pargalı İbrahim, padişahın emriyle 4 dilsiz cellat tarafından boğularak idam edildi.

Okan Yalabık ile efsaneleşen Pargalı İbrahim olma şerefi bu sefer Cansel Elçin'e düştü! 9

Cansel Elçin, Cuma akşamları yayınlanan dizinin kalan 8 bölümünün 5’inde yerini alacak. Pargalı İbrahim rolü için birçok izleyicinin Okan Yalabık ile Cansel Elçin arasında bir karşılaştırma yapacağı da muhakkak.

TRT1’in Cuma akşamları reyting rekabetinde pek de varlık gösteremeyen Barbaros Hayreddin projesini bu noktaya kadar getirmesi bile önemli bir gelişme ve düşük reytinglere rağmen kamu yayıncısının Barbaros Hayreddin Paşa’nın hikayesine ne kadar önem verdiği de diziye sunulan büyük destekten anlaşılıyor.