Ana sayfa Sinema Olay film Bergen’in okuma provası yapıldı!

Olay film Bergen’in okuma provası yapıldı!

tarafından sule sule

Televizyongazetesi.com/Detay – Çok uzun süredir çalışmaları yapılan ancak araya pandeminin girmesi nedeniyle bir türlü çekimlerine başlanamayan Bergen filminde çok önemli bir adım atıldı. Başrolünde Farah Zeynep Abdullah’ın yer alacağı filmin okuma provası nihayet gerçekleştirildi.

Olaylı hayatıyla bilinen arabesk şarkıcısı Bergen’in hayatını anlatacak filmin çalışmalarına yaklaşık iki yıl önce başlanmıştı. Filmde Bergen’i canlandırması için Serenay Sarıkaya ile anlaşılmıştı. Ancak araya pandemi girince filmin çekimleri askıya alınmıştı.

Bergen filminin çekimleri kısa süre önce yeniden gündeme geldi. Ancak bu kez filmin zamanlaması Serenay Sarıkaya’ya uymuyordu. Durum böyle olunca Bergen’i canlandırması için Demet Evgar’a teklif götürüldü. Ancak anlaşma sağlanamadı.

Olay film Bergen'in okuma provası yapıldı! 10

Bu gelişmenin ardından Bergen rolü, Masumlar Apartmanı’ndan ayrılan Farah Zeynep Abdullah’a teklif edildi. Abdullah teklifi büyük bir mutlulukla kabul etti ve filmin hayata geçmesindeki en önemli engellerden biri ortadan kalkmış oldu.

Sinema izleyicileri tarafından çok büyük bir merakla beklenen Bergen filmi için dün çok önemli bir adım daha atıldı. Filmin oyuncuları bir araya geldi ve okuma provası gerçekleştirdi.

Olay film Bergen'in okuma provası yapıldı! 11

Yönetmenliğini Caner Alper ve Mehmet Binay’ın, yaratıcı yapımcılığını ve yapımcılığını Mine Şengöz’ün yaptığı, senaryosunu Yıldız Bayazıt ve Sema Kaygusuz’un yazdığı Bergen filmi oyuncuları büyük bir heyecanla bir araya geldi.

Olay film Bergen'in okuma provası yapıldı! 12

Farah Zeynep Abdullah’ın yanı sıra Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran’ın başrolleri paylaşacağı filmde ayrıca Ali Seçkiner Alıcı, Nergis Öztürk, Şebnem Sönmez, Ahmet Kayakesen, Nurcan Eren, Suzan Kardeş ve Arif Pişkin rol alıyor. Filmin müzikleri ise usta sanatçı Mazlum Çimen’e ait olacak.

Olay film Bergen'in okuma provası yapıldı! 13

Acıların Kadını olarak bilinen Bergen, evliliği boyunca şiddete maruz kalmış ve yaşamındaki zorlu mücadeleyi müziğine de yansıtmış bir isimdi. Film, 1989 yılında öldürülen müzisyen Bergen’in hayatını birçok farklı yönüyle ele alacak.