Ana sayfa Dizi Haberleri Osman Sınav’ın Yalnız Kurt dizisi için Hasan Denizyaran’ı neden seçtiği belli oldu!

Osman Sınav’ın Yalnız Kurt dizisi için Hasan Denizyaran’ı neden seçtiği belli oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü yönetmen ve yapımcı Osman Sınav’ın yeni dizisi Yalnız Kurt çok ilgi çekti. İlk iki bölümü yayınlanan dizi Cuma rekabetinde dengeleri değiştirdi. Cihan Ünal gibi usta bir oyuncunun yanı sıra; Hasan Denizyaran, Damla Colbay, Murat Han ve Kürşat Alnıaçık gibi önemli oyuncular bu dizide buluştu.

Hem hikayesi ile çok dikkat çeken atv’nin yeni dizisi hem de etkileyici oyunculuk performansları ile dizi hayranlarının tam da aradığı bir proje oldu… Türkiye’nin yakın geçmişinde yaşanan bazı olayların nedenlerine ve altındaki farklı gerçeklere odaklanan hikayesi ile Yalnız Kurt dizisi uzun süre ekranda kalabilecek bir yapım olduğunu da gösterdi.

Dizinin erkek başrolü olarak seçilen Hasan Denizyaran, daha önce bazı projelerde rol alan ama çok fazla öne çıkan bir isim değil… 18 yaşından itibaren oyunculuk yaptığını belirten Hasan Denizyaran, 10 yıllık bir kariyere sahip. Ancak birçok dizi hayranı Hasan Denizyaran’ı Yalnız Kurt dizisi başlayınca fark etti.

Osman Sınav'ın Yalnız Kurt dizisi için Hasan Denizyaran'ı neden seçtiği belli oldu! 8

Peki Osman Sınav, bu genç oyuncuyu bu kadar önemli bir proje için neden tercih etti? İşte bu soru da akıllarda kaldı… Bu sorunun yanıtını karakteri hakkında bilgi veren Hasan Derinyaran, dolaylı olarak vermiş oldu. Hürriyet gazetesine konuşan oyuncunun sözlerine bakınca, ekrana yansıyan Altay Kurtoğlu karakterinin birçok özelliğinin zaten oyuncuda da bulunduğu görülüyor.

Başrol oynamanın kendisini hiç germediğini söyleyen Hasan Denizyaran hem çok net konuşuyor hem de keskin ifadeler ile iddiasını ortaya koyuyor. Yani genç oyuncu Altay karakteri ile kendi karakteri arasında bir uyum olduğunu sergiliyor.

Yalnız Kurt dizisinin başrolü Hasan Denizyaran, bu kişilik özellikleri ile Altay karakterine ne kadar da çok benziyor!

“Başrol oynamak insanı geriyor mu?” şeklindeki soruya Hasan Denizyaran şu yanıtı verdi: ” Hiç germiyor. Ben bir oyuncu olarak rolümü en iyi şekilde lanse etmeye çalışıyorum. Ondan sonrası kurgusu, montajı, halkın takdiri… Sadece başrol olmanın şöyle bir ağırlığı olabilir; çalışma saatleri, çalışma şartları. Daha uzun süreler, daha yorucu.”

Osman Sınav'ın Yalnız Kurt dizisi için Hasan Denizyaran'ı neden seçtiği belli oldu! 9

Oyuncunun bu sözlerine bakılınca kendi işini en iyi şekilde yaptığını ve başrol olmanın ağırlığını bildiğini ama bunun altında ezilmediğini görebiliyoruz.

18 yaşından itibaren oyunculuk yaptığını da anlatan Hasan Denizyaran, dizideki karakterin hakkını verdiğine de inanıyor. Oyuncu, “Şu an Altay Kurtoğlu karakterinin hakkını verdiğimi düşünüyorum. Çünkü sonuç olarak bir karakter senaristin, yapımcının, yönetmenin açıklamalarıyla oluşturuluyor. Ben de en iyi şekilde uyguladığıma inanıyorum, ‘Şurasında çok zorlanıyorum, bunu yapamıyorum’ dediğim bir şey olmadı” şeklinde konuştu.

Hasan Denizyaran’ın karaktere ne kadar çok alıştığını, Altay’ı yaratırken, kendisinden de bazı özellikler kattığını ve Osman Sınav’ın da bu kadar kararlı bir duruşu olan genç oyuncuyu bu yüzden başrol için seçtiğini söylemek mümkün.