Ana sayfa Sosyal Medya Oyuncular, Elit İşcan için ayağa kalktılar! Öykü Karayel ve Eda Ece’den dikkat çeken destek paylaşımı!

Oyuncular, Elit İşcan için ayağa kalktılar! Öykü Karayel ve Eda Ece’den dikkat çeken destek paylaşımı!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Oyuncu Elit İşcan, dijital platform için çekilen Yaşamayanlar isimli dizinin setinde Efecan Şenolsun’un kendisine cinsel saldırıda bulunduğu ididasıyla dava açmıştı. Bir süredir devam eden davanın son duruşmasında Şenolsun’un beraat etmesi ve sonrasında mahkemede avukatının savunmasının ortaya çıkmasıyla birlikte pek çok oyuncu ve özellikle de kadın oyuncular, meslektaşları Elit İşcan’a desteklerini bir kez daha ortaya koydular.

Efecan Şenolsun’un mahkemede kravat takıp ağlaması karşısında, benzer pek çok davada yaşananları hatırlatan bir metin sosyal medyada sıkça paylaşılıyor. “Takım elbisesiyle ağlayan erkekliği tanıyoruz!” başlığıyla sosyal medyada başlatılan kampanyaya destek verenler arasında Eda Ece ve Öykü Karayel de vardı.

“Susma bitsin” etiketi ile yapılan paylaşımda, Şenolsun’un avukatı Nail Gönenli’nin kadın oyuncularla ilgili cinsiyetçi söylemleri, verilen örneklerde oyunculuk mesleği ile ilgili bazı sahnelerin ön plana çıkarılarak kadın oyunculara yapılan haksız tutum, pek çok oyuncunun tepkisini çekti.

Mahkeme sonrasında Elit İşcan da bir açıklama yaparak yaşananlardan dolayı çok öfkeli olduğunu, mücadeleye ve direnmeye devam edeceğini, erkek adaletine karşı kadın dayanışmasını işaret etmişti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından İşcan’a destek açıklamaları devam ediyor. Bu isimlerden birisi olan Eda Ece de yaptığı paylaşımda “Oyunculuk mesleğini özellikle kadın oyuncuları hedef alan, bu çirkin ötesi sözlerin sarf edildiğini duymak sinirimi tepeme çıkardı. Ağzınızı toplayın. Savunmanız batsın” notuyla aşağıdaki paylaşımı yaptı.
Oyuncular, Elit İşcan için ayağa kalktılar! Öykü Karayel ve Eda Ece'den dikkat çeken destek paylaşımı! 8

Öykü Karayel de Efecan Şenolsun’un avukatının yaptığı savunma karşısında Elit İşcan’a destek verenler arasındaydı. Karayel ayrıca hiç bir kadının yok yere taciz iddiasında bulunmayacağını, erkek egemen bir dünyada bu tür durumlarda yine kadının mağdur edildiğine dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Oyunculuğun ve benzer sanat dallarının bir takım manipülasyonlara açık olması nedeniyle de cinsel tacize kılıf hazırlanmasında kadının yalnız bırakıldığına dikkat çekti Öykü Karayel.

Oyuncunun yaptığı paylaşımı aşağıda görebilirsiniz…

Oyuncular, Elit İşcan için ayağa kalktılar! Öykü Karayel ve Eda Ece'den dikkat çeken destek paylaşımı! 9

Peki ne olmuştu? Cinsel taciz davasında Efecan Şenolsun’un avukatı, dizi setlerinde kadın ve erkek oyuncuların samimi oldukları, sürekli birbirlerine dokunup öptüklerini söyleyerek, sahne gereği yaşanan bir takım yakınlaşmaları göstererek davalıya savunma yapma yolunu seçmişti.

Elit İşcan’ın avukatı Meriç Eyüboğlu ise Gönenli’nin mahkemede yaptığı savunmanın tutanağa geçmeyen bölümleri olduğunu belirtmiş ve ayrıca bu konuşmada cinsiyetçi söylemlere dikkat çekerek  dizi setlerinde kadın ve erkeklerin sarılma, öpme gibi teşebbüslerinin normal olduğu üzerine bir savunma metni sunulduğunu belirtmişti. Cinsiyetçi örnekler kullanarak “Afedersiniz öpüşme sahnesi çekiyorlar, afedersiniz daha geçen gün beraber duş alma sahnesi çektiler” şeklinde örnekler verdiğini belirti Eyüboğlu.

Tamamen dizi gereği yaşanan bu sahnelerin savunmalara konu edilmesi de pek çok oyuncunun tepki vermesine neden oldu. Yaşanan süreçte oyunculardan sosyal medya aracılığıyla Elit İşcan’a destek ve bu tür söylemlere de tepkiler gelmeye devam ediyor.