Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Özge Borak, efsane belediye başkanı Leyla Atakan rolüyle kamera karşısına geçiyor!..

Özge Borak, efsane belediye başkanı Leyla Atakan rolüyle kamera karşısına geçiyor!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türkiye’nin tek dereceli seçim sistemiyle seçilen ilk kadın belediye başkanı ünvanına sahip Leyla Atakan’ın yaşamını konu alan belgesel film Leyla Hanım filminin çekimleri bitti.

Seçimlerdeki başarısıyla Türkiye’de doğrudan seçilen ilk kadın belediye başkanı olarak 1968 yılında İzmit Belediye Başkanı olarak göreve başlayan ve 11 Şubat 1971 tarihinde geçirdiği trafik kazasında üç meclis üyesi yol arkadaşı ile birlikte hayatını kaybeden Leyla Atakan’ın hayatının derinliklerine odaklanacak olan dökü-drama türündeki filmde senaryo danışmanlığını Gani Müjde yaptı.

Özge Borak, efsane belediye başkanı Leyla Atakan rolüyle kamera karşısına geçiyor!.. 70

Efsane başkan Leyla Atakan’ı ünlü oyuncu Özge Borak canlandırırken büyük bir heyecanla beklenen filmin senaristliğini ve yönetmenliğini İlke İşisağ, idari yapımcılığını Koral Altın yaptı. Özge Borak’ın instagram hesabından yaptığı paylaşımlar film ile ilgili merakı artırdı. Özge Borak filmin çekimlerinin bittiğini sosyal medyadan yaptığı paylaşımla duyurdu.

Leyla Hanım filmi, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet öncülüğünde İzmit Belediyesi’nin organize edeceği özel bir gösterim ile izleyici karşısına çıkacak.

Özge Borak, efsane belediye başkanı Leyla Atakan rolüyle kamera karşısına geçiyor!.. 71

Filmin kostüm provaları gerçekleştirildi. Dönem filmi olma özelliği taşıyan tarihi projede, set öncesi bir araya gelen oyuncular, tarzları ile dikkat çekerken giydikleri kostümler ile de büyük beğeni topladılar.

Oyuncu kadrosunda ise dikkat çeken isimlerden Bekir Aksoy ve Devrim Nas, bir dönemin popüler olan yapımlarından Doktorlar dizisinden bu yana Leyla Hanım filminin kostüm provalarında yeniden bir araya geldi.

Özge Borak, efsane belediye başkanı Leyla Atakan rolüyle kamera karşısına geçiyor!.. 72

Cumhuriyetin sembol kadınlarından biri olarak tarihte iz bırakan Leyla Atakan’ı ünlü oyuncu Özge Borak canlandırırken Beyti Engin, Serhan Arslan, Bekir Aksoy, Devrim Nas, Anıl Taşezen, Barış Kıralioğlu, Belma Canciğer, Aylin Aras ve maNga’nın solisti Ferman Akgül gibi değerli birçok sanatçı filmin oyuncu kadrosunda yer alıyor.

Özge Borak, efsane belediye başkanı Leyla Atakan rolüyle kamera karşısına geçiyor!.. 73

Leyla Hanım filmi, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in önderliğinde İzmit Belediyesi’nin organize edeceği özel bir gösterim ile izleyici karşısına çıkacak.

Özge Borak, efsane belediye başkanı Leyla Atakan rolüyle kamera karşısına geçiyor!.. 74