Ana sayfa Dizi Haberleri Bekir Aksoy neden eleştiriyor ki, kendisiyle dalga geçen Yasak Elma dizisi zaten absürtlüklerle dolu!

Bekir Aksoy neden eleştiriyor ki, kendisiyle dalga geçen Yasak Elma dizisi zaten absürtlüklerle dolu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Altıncı sezonu devam eden ve Haziran ayında final yapması planlanan Yasak Elma dizisinde ünlü isimlerin veda süreci Bekir Aksoy ile başladı. Diziye bu sezon dahil olan oyuncu, Engin Kılıç karakteri ile yer aldığı hikayeye senaryo gereği veda etmek durumunda kaldı.

Bekir Aksoy, dizinin hikayesinden çok ilginç bir şekilde ayrılmak durumunda kaldı. Akrep sokması sonrasında ölen Engin karakteri biraz şaşkınlık yaratmış olsa da, aslında ‘kendisi ile dalga geçen dizi’ tarifi de yapılan Yasak Elma için izleyicilere hiçbir şey garip gelmeyecektir.

Eda Ece ve Şevval Sam’ın altı sezondur yoğun tempoda çalıştığı dizide, ilk iki sezonda yer alan Sevda Erginci de ekibe dahil olarak son dönemde yer almakta.

Yasak Elma dizisine yeni dahil olmasına rağmen çok da uzun süre hikayede kalamayan Bekir Aksoy, katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamalar ile adeta diziyle dalgasını geçti.

Hikayesi İstanbul’da geçen bir diziden akrep sokması sonrası ölerek ayrılmak kulağa biraz garip ve absürt geliyor. Ancak Yasak Elma dizisinde de amaçlanan tam olarak bu.

Bekir Aksoy neden eleştiriyor ki, kendisiyle dalga geçen Yasak Elma dizisi zaten absürtlüklerle dolu! 7

Oyuncu şu sözleri kullandı: “Senaryo bana çok saçma geldi. Ben de sorguladım ve ‘burada bu olmamalı’ diye söyledim. İstanbul’da 500 senedir akrepten ölen olmamıştır herhalde. Yapım şirketiyle bu konuyu tartıştık. Alay konusu olabilir ama senarist böyle istedi. Bu şekilde ölmem hem ‘Yasak Elma’ dizisine hem de bana haksızlık.”

Bekir Aksoy’un bu sözleri ile diziyi ne kadar çok ciddiye aldığı anlaşılıyor. Ancak Yasak Elma ilk iki sezon dram hikayesi olduktan sonra işler bu şekilde gitmeyince, absürtlüklerle dolu bir hikayeye dönüştürüldü. Dizinin izleyicileri de olayları abartılı şekilde ortaya koyan, zaman zaman kendisi ile dalga geçen dizi olarak tanımlamayı tercih etti. Yani Yasak Elma için akrep ile bir insanın İstanbul’da ölebilmesi gayet normal, çünkü zaten amaç hikayeyi olabildiğince absürt ve abartılı hale getirmek değil mi?

Bekir Aksoy’un sözlerine bakıldığı zaman Yasak Elma dizisini çok fazla önemsiyor gibi gözüküyor. Ancak Şevval Sam bile bir röportajında canlandırdığı Ender karakterinin gerçekçi olmadığını, fazlasıyla abartmak için elinden geleni yaptığını ifade etmişti.

Bekir Aksoy, diziden ayrılışına neden olan sahne üzerinden de şu sözlerle adeta dalga geçti:

“Ben zaten ölüyorum ama akrep çok güzel oynadı. Normalde diziyi izlemedim ama sonrasında merak ettiğim için açıp izledim. Türk dizilerinde iyi adamlar çok yaşamıyor, benim karakterim de iyiydi. Oynadığım karakter şoförlük yapan ve sonrasında parayı bularak zengin olan biriydi. Ben de ondan etkilenerek kabul etmiştim. Bana kalsa karakterin her şeyi bırakarak şoförlüğe geri dönmesi daha etik ve ahlaklı olurdu. Bu diziye de fayda sağlardı.”