Ana sayfa Sosyal Medya Peki ya oyuncular ve çalışanlar? Demet Evgar, dizi sektörü adına o soruyu sordu!

Peki ya oyuncular ve çalışanlar? Demet Evgar, dizi sektörü adına o soruyu sordu!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Rol aldığı her projede oyunculuğu ile çok konuşulan Demet Evgar, şu sıralar Show TV’de Perşembe akşamları yayınlanan Alev Alev dizisi ile ekranlara geliyor. Zorlu rollerin altından güçlü oyunculuğu ile kalkan Evgar, yeni dizisinde de yine beğeni topluyor.

Demet Evgar, aynı zamanda duyarlı kişiliği ile de dikkat çeken bir isim. Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda da oyuncunun kadın-çocuk-şiddet-hayvan içerikli pek çok toplumsal konuda yaptığı açıklamalar ve verdiği desteklerle meslektaşlarına da örnek olan bir isim.

Demet Evgar, bu kez tam kapanma sürecinin konuşulurken, önemli bir noktaya parmak bastı! Uzun süredir setlerde yaşanan koronavirüs vakalarının da iyice arttığı bir gerçek. Toplumdaki gibi setlerde de vakalar sıklıkla görülüyor.

Oyuncular ve set çalışanları, her hafta gece gündüz demeden, bölüm yetiştirmek için zorlu bir mücadele veriyorlar. Onlarca kişinin aynı yerde çalıştığı setlerde, yapımcılar gereken tüm önlemleri alsa da koronavirüs vakalarının önüne geçilemiyor!

Pek çok dizinin setinde çalışanlar ve oyuncular arasında koronaya yakalananlar oldu. Kimi ağır geçirdi, kimi hafif geçirdi süreci.

Karantinaları biter bitmez de sete dönmek durumunda kaldılar. Son olarak Sadakatsiz dizisinin oyuncusu usta isim Burak Sergen de bu kişilerden birisi. Şu anda yoğun bakımda entübe edilmiş halde yatıyor.

Tüm bu sıkıntılı süreçte oyuncular ve set çalışanlarının da aşılanması adına tek tük sesler çıkıyordu ama tam kapanma ile birlikte daha çok konuşulmaya başlandı.

Dizi setlerinin tam kapanmadan etkilenmeyeceği kısa bir süre önce öğrenildi. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile durum netleşti. Gazete, radyo, televizyon sektöründe çalışanlar kapanmadan muaf tutulacak. Dizi setlerinde çalışanlar da televizyona iş yaptıkları için onlar da muaf.

Peki ya oyuncular ve çalışanlar? Demet Evgar, dizi sektörü adına o soruyu sordu! 8

Oyuncular Sendikası, konuyla ilgili bilgiler yayınlıyor. Demet Evgar da bu bilgiyi instagram hesabından paylaştı. Aynı zamanda oyuncu, sendikanın da sorduğu bir soruyu takipçileriyle sosyal medyadan paylaştı. Evgar, dizi setlerinde PCR testlerinin belli bir standartta yapılması ve  çalışanların da aşılanması için gerekli kurumlara talepte bulunulduğunu belirterek “Artık sektörümüzü görmezden gelmemeliler” ifadesini kullandı…

Peki ya oyuncular ve çalışanlar? Demet Evgar, dizi sektörü adına o soruyu sordu! 9