Ana sayfa TV Programları Pelin Çift’in 3’te 3 Tarih yarışmasında heyecan artarak sürüyor!

Pelin Çift’in 3’te 3 Tarih yarışmasında heyecan artarak sürüyor!

tarafından ker_def

Pelin Çift’in sunduğu TRT 1’in sevilen yerli bilgi yarışması “3 TE 3” yeni sezonda izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Formatı ve dekoru yenilenen yarışma programında diyetisyen yarışmacı İlayda Akkaya, heyecanlı bir şekilde yarışmaya başladı.

Pelin Çift ile sohbet sırasında salgın döneminde birçok insanın kilo aldığını belirten yarışmacı, konuyla ilgili önerilerde bulundu. “Evde egzersiz yapmalı ve bol bol su içmeliyiz” ifadelerini kullanan Akkaya, fiziksel aktivite ve doğru beslenmenin önemine dikkat çekti.

İlk iki üçlemeyi başarıyla tamamlayıp “devam” diyen yarışmacıya 15.000 lira değerindeki üçlemenin ilk sorusu, tarih sahnesinden geldi.

Yarışmacı tarih sahnesinde “Perge ve Side antik kentlerinin gün ışığına çıkarılmasında önemli bir rol oynayan Türkiye’nin ilk kadın arkeoloğu Jale İnan” ile karşılaşarak soruya doğru cevap verdi. Akkaya, 15 bin liralık üçlemeden sonra Pelin Çift’in “Tamam mı, devam mı?” sorusuna “tamam” diyerek 15.000 liralık ödülle yarışmaya veda etti.

Yeni yayın dönemine iddialı bir şekilde giren bilgi yarışması “3’TE 3” Perşembe akşamları TRT 1’de yayınlanmaya devam edecek.