Ana sayfa Dizi Haberleri Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisinin başarısı Türkiye için yeni bir yol açtı!

Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisinin başarısı Türkiye için yeni bir yol açtı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix’te yayınlanan Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisi hala çok konuşuluyor. Hazal Kaya, Tansu Biçer ve Selahattin Paşalı ikilisinin başrolünde yer aldığı diziye yönelik bazı eleştiriler yapılmış olsa da, yurt dışından gelen övgü dolu yorumlar ve dizinin birçok ülkede kısa sürede büyük izlenme rakamlarına erişmesi başarının bir kanıtı oldu.

Hazal Kaya, performansı ile en çok eleştirilen oyuncu konumundaydı. Oyuncu, bu eleştirilerin üzerinde durmasa bile meslektaşları onu savunmak için çeşitli girişimlerde bulundu. Ancak işin ilginç yanı, Türkiye’de bu kadar eleştirilen bir dizinin yurt dışında Netflix’e büyük kazanımlar sağlamasıydı.

Hollywood Insider tarafından da övgülerle anlatılan Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisi aynı zamanda Türk dizi sektörü için yeni bir kapıyı araladı. Zamanda yolculuk konusunda pek de fazla dizimiz yok. Bu alana yatırım yapmak da Türk televizyon kanalları için pek cazip olmayacaktır.

Ancak dijital platformlarda toplanan daha farklı bakışa sahip olan izleyiciler için bu tür yapımların önemi büyük. İşte bu noktada Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisi ile zamanda yolculuk hikayelerinin geliştirilmesi konusunda kapı aralandı…

Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisinin başarısı Türkiye için yeni bir yol açtı! 5

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, değerlendirme yazısında bu noktaya dikkat çekerek şu yorumda bulundu:

“Zamanda yolculuğu tarihi kişilikler ve olaylarla birleştirerek ele almayı hedeflerken işin fantastik yönünü ihmal etmemeye çalışan ‘‘Pera Palas’ta Gece Yarısı’’ dizisi daha dikkat çekici bir hale geliyor ister istemez.

Bu türde yerli yapım olarak henüz çok yeni olunmasına karşın yabana atılmaması gereken ve pek çok yabancı işten daha iyi performansa sahip olan bir dizi konumunda. Top 10 listesinde ilk sıraya yükselmeyi başaran yapım, bizde bazı eleştirilere maruz kalsa dahi 25 ülkede ‘En çok izlenen dizi’ olarak başarısını kanıtladı.”