Ana sayfa TV Programları Reytingleri sürekli düşen Maske Kimsin Sen yarışması için beklenen karar geldi!

Reytingleri sürekli düşen Maske Kimsin Sen yarışması için beklenen karar geldi!

tarafından kadir kadir
Maske Kimsin Sen

TelevizyonGazetesi.com / Detay –Yılbaşı itibariyle yayınlanmaya başlayan Maske Kimsin Sen yarışma programı cumartesi akşamları Fox TV ekranlarında devam ediyor. Programın sunuculuğunu Tansel Öngel yaparken Eda Ece, Melis Sezen, Doğu Demirkol ve Alican Yücesoy programda dedektif olarak yer alıyor.

Tüm dünyada “The Masked Singer” adıyla fenomen olan sıra dışı yarışma programında; kendi alanlarında ünlü isimler farklı kostüm ve maskelerle kimliklerini gizleyerek şarkı söylüyor. Dedektifler, stüdyodaki ve ekran başındaki seyirciler ünlünün kim olduğunu tahmin etmeye çalışıyorlar. Yapımcılığını Medyapım’ın üstlendiği yarışmanın müzik direktörlüğünü ise Metin Özülkü yapıyor.

Maske Kimsin Sen - Kostüm

Maske Kimsin Sen son dönemin en çok ses getiren yarışması oldu. Her hafta düşen reytingler hiç böyle demese de programda dedektiflerin giydiği elbiseler, kullanılan maskeler sosyal medyada büyük ses getiriyor.

Özellikle programın çocukların ve gençlerin ruh sağlığına olumsuz etkileri üzerinde çok yorum ve eleştiri yapıldı.

29 Ocak 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesinde geçen “Toplumumuzun temel değerlerine aykırı unsurlar taşıdığı gözlenen ve son günlerde özellikle yabancı içerikten uyarlaması şeklinde ekrana gelen televizyon programları toplum üzerindeki yıkıcı etkilerini bertaraf edecek adımlar ivedilikle atılacak” ifadesinin ve yaptırım uygulanması ihtimalinin Maske Kimsin Sen yarışmasını etkiledi.

Bu nedenle her yayında elenecek ve maskesini çıkaracak olan ünlü isimlerin büyük merak konusu olduğu yarışmanın 9. Bölüm itibariyle final yapacağı öğrenildi. Fox TV büyük beklentilerle yayına aldığı programı bitirme kararı verdi.