Ana sayfa Dizi Haberleri Sadakatsiz dizisinde herkesin atladığı bir nokta var, bizden uyarması bu iş böyle gitmez!

Sadakatsiz dizisinde herkesin atladığı bir nokta var, bizden uyarması bu iş böyle gitmez!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kanal D ekranlarında izleyicilerle buluşmakta olan Sadakatsiz dizisinin gidişatına yönelik kafalar bir hayli karışık. Asya karakterinin toplumun genel değer yargılarının tam aksine hareket eden bir yapısı var. İntikam almak istiyor ve bunun için de ne gerekirse yapıyor.

Eşi Volkan’ın en yakın arkadaşı Mert ile yatmaktan hiç çekinmiyor. Yalan söylemekten, oyun kurmaktan, başkalarının hayatlarını alt üst etmekten de hiç geri durmuyor. Cansu Dere’nin başarıyla canlandırdığı Asya karakteri tüm bunları yaparken de erkek egemen toplum davranışlarını herkesin yüzüne çarpıyor ve aykırı bir noktadan farklı bir bakış açısı sunuyor.

Reytingleri ile çok iyi sonuçlar almasına, hatta Kuruluş Osman dizisini tüm kategorilerde geçmesine rağmen, dizinin böyle bir tempo ile devam edebilmesi pek de kolay bir iş değil.

6. bölümdeki yemek sahnesinde eşi Volkan’ın kızları Derin ile ilişkisini aile yemeğinde açıklayan Asya, adeta sınır tanımıyor. Onun bu pervasız tavırları da izleyicileri ekran başına çekmeye yetiyor. Kadınların isyanını dillendiriyor adeta Asya…Ancak burada bir karakter sorunu da çıkıyor. Örneğin eşinin arkadaşı Mert ile birlikte olması ve ona şantaj yaparak intikamı için kullanması konusu herkesin kabul edebileceği bir şey değil.

Sadakatsiz dizisinde herkesin atladığı bir nokta var, bizden uyarması bu iş böyle gitmez! 7

Sonuçta bir kadının kendisine yaptığını bir başka kadına reva gören Asya, bu mantık ile izleyicileri nasıl ikna ederek ilerleyecek? Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu da bu konuya değindi ve şu değerlendirmede bulundu:

“Kadının isyanı, erkeğin sistem içinde egemen olma isteği iş ve ilişki ağında, bir başka kadının düzen içindeki erkekle birlikteliğinin çıkmazı, zenginliğin bir anda yaldızlarının dökülmesi… Toplum tutuculuk girdabında yuvarlandıkça kadınının ‘her kötülüğün sebebi’ olarak gösterilme kat sayısı artıyor.

Eğitimsizlik, parasızlık sosları ile erkeklik gurur kendini, dayakta, silahta, şiddette buluyor. Her karakterin kırıntılarından bir bütün çıkıyor. Bunca tantanadan sonra sanki bir şey olmamış gibi yeni baştan başlayan bir dizi mi olacak? Fotoğrafa biraz da içeriden bakmak lazım.

‘Sadakatsiz’ karakterleri ve konuşmaları ile ortaya hiç de boş olmayan bir çerçeve çıkarıyor. Konusu dağılıyor ya da daha ne kadar gider meselesi ayrı. Ama her an bir dokundurma, bir kendi kendimizi öz eleştiri yapma fırsatı veren bir proje… Evlilik dışı ilişkiye özendirmiyor, neler olduğunu anlatıyor dizi!”