Ana sayfa Sosyal Medya Sanat dünyasının ünlü isimleri, ünlü modacı Bahar Korçan’a böyle veda etti!..

Sanat dünyasının ünlü isimleri, ünlü modacı Bahar Korçan’a böyle veda etti!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Yıllardır sanat camiasından pek çok ünlü ismin modacılığını yapan ünlü modacı Bahar Korçan’ın vefat haberi sanat camiasını yasa boğdu.

2017 yılından bu yana yumurtalık kanseriyle mücadele eden modacı Bahar Korçan, 57 yaşında yaşamını yitirdi. Ünlü ismin ölüm haberi sonrası sanat dünyasından aralarında Tarkan, Fazıl Say ve Yonca Evcimik’in de bulunduğu pek çok ünlü isim sosyal medya paylaşımlarıyla ünlü modacıya veda etti.

Tarkan, instagram hesabından yaptığı paylaşımına; “Çok özel bir ruhtun. Çok güzel bir kalptin. Nurlar, ışıklar içinde uyu Bahar’ım… Çok üzgünüm” yazdı.

Sanat dünyasının ünlü isimleri, ünlü modacı Bahar Korçan'a böyle veda etti!.. 9

Şarkıcı Yonca Evcimik de ünlü modacıyla bir fotoğrafını instagram hesabından paylaşarak, “Güzel arkadaşım, öncü ruhunla moda dünyasına kazandırdıkların ve beraber yaptığımız cesur işler sonsuza kadar unutulmayacak. Ben de seni hiç unutmayacağım” yazdı.

Sanat dünyasının ünlü isimleri, ünlü modacı Bahar Korçan'a böyle veda etti!.. 10

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say da aşağıdaki paylaşımıyla Bahar Korçan’a veda etti.

Sanat dünyasının ünlü isimleri, ünlü modacı Bahar Korçan'a böyle veda etti!.. 11

1964 yılında dünyaya gelen Bahar Korçan, 1992’de İTKİB’in düzenlediği yarışmayı kazanarak ismini duyurdu. Yarışmanın öncesinde yedi yıl Vakko’da çalıştı. 1993 yılında Türkiye’nin ilk moda tasarım ofisini açtı.

1999 yılında İstanbul Moda Günleri’nde En İyi Tasarımcı seçilen Bahar Korçan, o dönemde Modern Dans Topluluğu ve Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin yanı sıra Tarkan, Sezen Aksu, Yonca Evcimik ve Demet Akbağ gibi sanatçıları giydirdi. Korçan, Moda Tasarımcıları Derneği’nin başkanlığını da yaptı.