Ana sayfa Dizi Haberleri Savaşçı dizisi reytingleri Fox TV’ye adeta tokat oldu!

Savaşçı dizisi reytingleri Fox TV’ye adeta tokat oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Fox TV’nin Ocak ayının başından bu yana Eskişehir’de çekimleri devam eden Savaşçı dizisinin yayına almama inadı, başına dert olacak diye daha önceki analizlerimizde belirtmiştik. Cumartesi rekabetinde Gönül Dağı dizisinin birinciliğinin devam ettiğini, Kardeşlerim dizisinin çok hızlı bir yükseliş sergilediğini ve Fox TV’nin her geçen hafta Savaşçı dizisinin başarısını olumsuz etkileyecek şekilde beklemesinin yanlış olduğunu ifade etmiştik.

Sen Çal Kapımı dizisini yaz ayında da sürdürmek isteyen ve düşük reytinglerine aylardır katlanan Fox TV, Savaşçı dizisini izleyicilerin ısrarı ve oyuncuların da artık duruma tepki göstermesinin ardından dün akşam başlattı. Kanalın son dakikada bu kararı alması, fazla tanıtım yapmaması da dikkatleri çekmişti.

Savaşçı dizisi 100. bölümü ile ekrana döndü ama Fox TV’nin kararsız kalmasının sonuçları da reytinglere hemen yansıdı. atv’nin Kardeşlerim dizisinin yükselişini sürdürdüğü, Gönül Dağı’nın pek de bir kayıp vermediği dün akşam Savaşçı dizisi ne yazık ki beklentilerin biraz altında kaldı.

Dizinin reytingleri çok kötü değil ama beklentilerin de bir hayli altında geldi… Tüm kişiler kategorisinde 9.sırada listeye giren Savaşçı, AB grubunda da aynı sırayı elde etti. ABC1 kategorisinde ise dizinin 6. sırada bulunduğunu belirtelim.

Savaşçı dizisinin yenilenen kadrosu ve güçlü aksiyon sahnelerine rağmen ortalama seviyelerde reytingler almasının nedeni, Kardeşlerim ve Gönül Dağı dizilerinin izleyici sadakatini oluşturmuş olması.

Şayet Savaşçı 2 ay önce izleyici ile buluşsaydı, belki de bu durum ayak bağı olmayacak, kendi izleyicisinin sadakatini yeniden elde edebilecekti. Fox TV’nin Sen Çal Kapımı ısrarının Savaşçı dizisi için kötü olacağı değerlendirmemiz ne yazı ki, doğru çıktı.

Savaşçı 101. bölümde de yine aksiyon dolu ve bomba gibi sahnelerle geliyor. Bakalım reytinglerde durum değişecek mi?