Ana sayfa Sosyal Medya Savaşçı dizisinin senaristi herkese büyük resmi gösterdi!

Savaşçı dizisinin senaristi herkese büyük resmi gösterdi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Fox TV ekranında izleyicilerle Cumartesi akşamları buluşmaya devam eden Savaşçı dizisi, güçlü konusu ve aksiyon dolu sahneleri ile göz doldurmaya devam ediyor. 5. sezonu önceki hafta başlayan dizi, henüz arzu edilen reytinglere gelememiş olsa da yine de büykü bir izleyici kitlesini etkilemeyi sürdürüyor.

İlk 4 sezonu başarılarla dolu olan dizide işlenen bir konu ise herkesin dikkatini çekiyor. 2017 yılında kurulan Turan Timi ile birlikte “Turan Ordusu” fikrinin diziye yansımalarını izlemiştik. Dizinin hayranları da bu fikri beğendi ve senarist Süleyman Çobanoğlu da bu temayı diziye iyice yerleştirdi.

Savaşçı’nın 5. sezon sürprizi ise Turan Ordusu fikrinin daha güçlü şekilde ekrana yansıyacağı görüntüsü oldu.. Dizinin hikayesinde artık Turan Birliği ve Turan Ordusu fikirleri güçlü şekilde yer almaya devam edecek.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, Turan Ordusu fikrinin alt metnini merak ederek senariste konuyu sorduğunu belirtti ve köşesinde bu fikrin detaylarına yer verdi.

Savaşçı dizisinin senaristi herkese büyük resmi gösterdi! 8

Süleyman Çobanoğlu’nun sözlerini de aktaran Koloğlu’nun yazısında şu detaylar dikkat çekti:

“Dizinin senaristi Süleyman Çobanoğlu’na sordum.
“2017’nin ikinci sezonunda Turan Timi’ni kurduk. Havayı kokladığınızda, anlaşılıyordu. Nitekim Karabağ olayı patlak verdi. Sonrasında Bakü’deki tören ‘Savaşçı’ öngörüsünün ete kemiğe bürünmüş haliydi” dedi.

Bir kültür meselesi

“Turan Ordusu diye adlandırdığımız şey, kültürel bir yolculuk. Dil ve semboller birliği. Bizim yaptığımız bu. Gündelik politika dışında, vizyoner bir iş yapıyoruz. ‘Evlerinin Önü Yonca’ bir Kerkük türküsüdür. Bakü’den Edirne’ye kadar söylenir. Bizim yapmak istediğimiz de bu türkünün dili gibi” diyor Çobanoğlu.

Savaşçı dizisinin senaristi herkese büyük resmi gösterdi! 9

‘Savaşçı’daki semboller

Çobanoğlu bu ‘kültürel birlikteliklere’ örnekler veriyor. “Almanya’nın Avusturya ile el altından olan birliği ya da Fransa ile Belçika’nın…” “Kobra Takibi, yıllardır devam eden ünlü Alman polisiye dizisi. Orada semboller nedir? Mercedes, BMW ve Alman otobanları” dedikten sonra ‘Savaşçı’daki bazı sembollerden örnek veriyor: “Bir bölümde Muharrem Ertaş çaldım. Gençler onu yeniden keşfetti. Bir bölümde Kerküklü kız çocuğu büyük ilgi gördü.”