Ana sayfa Dizi Haberleri Seksenler dizisi öyle bir hale geldi ki, ilk sözler unutuldu!

Seksenler dizisi öyle bir hale geldi ki, ilk sözler unutuldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında Seksenler dizisi izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. 2012 yılında ilk olarak TRT1 ekranında yayın hayatına başlayan Seksenler dizisi yapımcı Birol Güven’in uzun yıllardır elinde bulunan projelerin başında geliyor.

Özlem Türkand, Şoray Uzun, Ayşe Tolga, İlker Ayrık’ın başrollerinde yer aldığı dizi halen aynı kanalda öğleden sonra izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Birçok önemli ismin kadrosunda zaman zaman yer aldığı ve izleyicilerin de çok sevdikleri Seksenler, 2012-2017 yılları arasında 120 dakikalık bölümler ve haftalık yayınlar ile ilerleyen bir yapımdı.

Bir süre ara veren dizi, 2019 yılında TRT1 tarafından günlük dizi formatında yeniden izleyicilerle buluşturuldu. Dizinin yeni formatı ayarlanırken izleyicilere 50 dakikalık bir yapım olacağı konusunda bilgiler vermişti. Bu şekilde hafta içi her gün haber öncesi izleyicilerle 2019 yılında buluşmaya başlayan Seksenler, 2020 yılında da aynı şekilde devam etti.

Önce 50 dakika olarak çekilen dizi, 11 Ekim 2019 ile 12 Nisan 2021 tarihleri arasında tam 263 bölüm bu mantık ile yoluna devam etti. TRT1’in aldığı karar sonrası 24 Haziran 2021 tarihinde yaz dizisi olarak 13 bölümü yayınlanan Seksenler, bu sefer 120 dakikalık bölümler halinde haftalık dizi formatına geri döndü.

Seksenler dizisine yönelik ilginin fazla olması TRT1 yönetimini de yıllar sonra sevindiren bir gelişmeydi. Seksenler, 11 Ekim 2021 tarihinde 10. sezonuna başladı. Şimdiye kadar yeni sezonda 6 bölüm yayınlanan dizinin süresi ve yayın saati ise bir hayli değişiklik gösterdi.

Seksenler dizisi öyle bir hale geldi ki, ilk sözler unutuldu! 7

2021-2022 sezonunda hafta içi her gün saat 16.30’da yayına başlayan dizi, 19.00’daki ana haber bültenine kadar ekranda kalmaya devam ediyor.

2019’da haftalık dizi olarak projelendirilirken 50 dakika olarak öngörülen süre, yeniden eski dönemlere döndü… Medya Takip Merkezi’nin yaptığı araştırmada en uzun süre yayında kalan yapımlardan birisinin de Seksenler olduğu ortaya çıktı.

Kısa süreler ile izleyicileri sıkmadan ve eğlendirecek şekilde yeni bir format ile 2019’da ekrana geri dönen Seksenler, şimdi en uzun süren dizilerden birisi konumuna geldi.

Bu araştırma yapılırken dizinin hem yeni bölümü hem de özet bölümü dikkate alındı. Yayında olan toplam 26 dizi içinde 10 projenin üç saatin üzerinde sürdüğü tespit edildi.

Seksenler dizisi ise iki saatin üzerinde izleyicilerle buluşuyor. Seksenler dizisinde ilk başta söylenenler ile şimdi gelinen nokta arasında büyük bir fark var.