Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Selin Genç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Selin Genç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Selin Genç, 26 Haziran 1994 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi oyuncusu.

Adı: Selin Genç
Doğum Tarihi: 26 Haziran 1994
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.75 m.
Kilosu: 54 kilo
Burcu: Yengeç
Göz Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: Abisi var
Instagram: https://www.instagram.com/seliinngenc/

Selin Genç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Eğitim hayatı: Işık Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde oyunculuk eğitimi aldı.

Hayatının dönüm noktası: Endüstri Mühendisliği okurken oyunculuk hobi olarak hayatına girdi. “Aslında benim hayatımda hep sanat vardı. Üniversitede okurken hobi olarak hayatıma girmişti. Çevremde o kadar çok buna teşvik eden arkadaşım oldu ki ailemde de bu işi yapanlar vardı. İşin prodüksiyon tarafında olanlar, yapımcılar, reklamcılık sektöründe olanlar… Aslında hep duyduğum bir işti bu. Bir anda çok tutulmuştum, en çok istediğim şey, oyuncu olmaktı ve oldu. Zaten 3 yıllık bir serüven benim için.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2006 yılında, ‘Bir Zamanlar Çukurova’ dizisinde canlandırdığı ‘Gülten’ karakteriyle başladı.

Kişilik özellikleri: Öfkesini çok dolu yaşayan birisi. Kolay şaşıran bir insan değil.

Düşünce yapısı: Yaptığı her işte başka insanlara ilham olabilmeye çalışıyor. “Ben başka insanlarla ilgili fikir verme arzusundayım. Mesela Bir Zamanlar Çukurova’daki tecavüz sahnesinden bahsedeyim. O kadar güzel bir performans sahnesiydi ki benim için orada tecavüze uğrayan kadınların sesi olabilmiştim. Her türlü yaşanan olaya, hayata bir bakış sunmak bir getirmek aslında büyüleyici olan.”

Mutluluk kaynağı: Lübnan’da bir televizyon kanalına konuk oldu ve bir dergi için çekim yaptı, orada gördüğü ilgiden çok mutlu oldu. “Bir kere içsel olarak çok büyük bir farkındalık yarattı. Dizide ne kadar küçük bir alanı kapladığını düşünsen de aslında ne kadar büyük bir yankı uyandırdığını fark ediyorsun. Bu yaptığın işin aslında öyle basit olmadığını, görünmeyen bağlarla bir sürü etkileşim kattığını ve bunun içinde oldukça fark edebildiğim bir şey olduğunu gördüm. Aynı zamanda da hedeflerini de büyüten ve senin bu işe karşı isteğini besleyen ve okşayan bir şey. Oradaki ilgiyi fark edince bırakırım diyemiyorsun. İleriye dönük daha keskin hedefler koyma ihtiyacı duyuyorsun.”

Hayata bakışı: Kendi kendisini şaşırtmayı seviyor. “Ben kendimi şaşırtabildiğim zaman haz duyan biriyim. Kendi sınırlarımı aşmak için kendimi şaşırtma yolunda ilerliyorum. Çünkü kimseden bir beklentim yok ve bunu kısa bir zamanda öğrendim. Tabii ki beklentilerim var. Mesela sevgilimden ya da iş hayatından beklentim olur. Ama beklentilere tutunmamaktan bahsediyorum.”

İş hayatına bakışı: Oyunculuk daha önce hayalini kurduğum bir şey değildi. Ama içine girince daha büyük kitlelere ulaşabileceğini gördü ve haz duymaya başladı. “Kendimi izlerim, ‘Ben, kendimi izleyemiyorum ve objektif bakamıyorum’ diyeni çok duyuyorum. Başlarda zordu ama sonradan izlemeden bu işin daha sağlıklı ilerletilemeyeceğini en azından kendimi geliştirme yönünden eksik kalacağımı fark ettim. O yüzden çalışmamın bir parçasıdır benim kendimi izlemem. Kendimle barışığım çünkü bu işi kendinle barışmadan yapamazsın. Bir de güzellik gibi her şey göreceli. Belki kendini beğenmediği için izleyemiyor. Kişi, kendini izleyemiyorsa sebeplerini sorarım. Belki oyunculuğunu yetersiz buluyor, belki karakteri sevmiyor. Her şey o kadar önemli ki aslında bu işi yaparken. Seyirciye sevdirmek için mi yapıyorsun yoksa bir amacın mı var? O karakteri oynarken nasıl bir yerden besleniyorsun? Bunların hepsi çok önemli sorular. Her şeyden önemlisi, ne oynamak istediğinden emin değilsen kamera karşısında eksiklik okuyacaksın kendinde.”

Selin Genç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Kariyer planı: İş hayatına sadece mesleğini icra etmek olarak bakmıyor. “Ben mümkün olduğunca kendimi sanatın içinde bir yerde konumlandırmak isterim. Hem şimdi hem daha sonrası için. Ama bazı ticari kaygılar, meslek sahibi olmanın getirdiği bazı beklentiler, hayatını idame ettirmek gibi durumlar için zaman zaman esnetebilirsin. Çok da kendimden tavizler vermeyi sevmiyorum. Bir mesleği yapıyorsam o mesleğin beni doyurması, beslemesi lazım. Ben çok para kazanacağım diye oyuncu olmadım.”

Unutamadığı bir anısı: Annesiyle yaşadığı bir anısını unutamıyor. “Bir gün annemle birlikte uzun yol yapıyorduk. İstanbul’dan Balıkesir’e gidiyorduk. O zaman Balıkesir’de bir yazlığımız vardı. Çok kötü bir gün geçiriyorduk. Ben, gece çok geç saatlere kadar uyumamıştım ve sabah 6’da yola çıkacağız diye tutturmuştu. Çok sinirli olduğum bir gündü. Muhtemelen iyi gitmeyecekti. Çünkü çocukluğumdan beri öyle bir huyum vardı. Günüm iyi başlamazsa iyi gitmez. O yüzden annem bana çok bulaşmamaya çalışıyordu ama bir taraftan da artık yorulduğunu hissediyorum. Saçım başım dağınık, kendimi hiç sevmiyorum, mutlu değilim. Annem her zamanki gibi çok disiplinli bir şekilde sabah kalkmış, kahvaltısını etmiş, makyajını yapmış. Ona bakıp içimden biri bizi görse beni anne zanneder diye geçirdim. Sonra bir benzin istasyonuna girdik ve benzinci kızınız mı diye sordu. Nasıl böyle bir şey yaşadığımı hala anlatırım.”

Güzellik bakım rutini: Set dışında doğallıktan yana. “Makyajsızken güzel görünmenin daha değerli olduğunu düşünerek cilt sağlığımı korumaya çalışıyorum. Bu nedenle sadece çok özel organizasyonlar ya da fotoğraf çekimleri için makyaj yapıyorum. Böyle zamanlarda da göz makyajı en çok özendiğim kısım. İfadeyi anlamlı kılmanın yolu gözleri ortaya çıkartmaktan geçiyor. Sinemada anlamlı bir çift göz çok önemli. Gözlerde canlı renkler kullanmayı seviyorum.”

Formunu nasıl koruyor: Beslenme düzenine dikkat ediyor. “Beslenme düzenime özellikle pandemiden sonra bağışıklığım için de ekstra özen göstermeye başladım. C, D vitamini ve çinko gibi bazı gıda takviyelerinin cilt sağlığımı iyileştiren sonuçları olduğunu gözlemledim. Cildimizin güzelliğinin ne yediğimizle de doğru orantılı olduğuna inananlardanım. Beslenme dengesini bir anda değiştirip herhangi bir diyet uygulamanın, tüm gün yemek yemeyip bir anda yüklenmenin çilesini kesinlikle cilt çekiyor. Örneğin herhangi bir dengesizlikte cildimde hemen sivilce çıkar. Böyle zamanlarda bunu vücudumun bana tepkisi olarak algılayıp içinde bulunduğum şartları gözden geçiriyorum.”

Evde ne yapar? Yalnız kaldığı zamanlarda hiçbir şey yapmadan durmayı çok seviyor. “O durma anları bana çok şey katıyor.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2018/2021- Bir Zamanlar Çukurova/ Gülten

2021- Sana Söz/ Bahar

TİYATRO OYUNLARI

2016- Murder Ballad / Oyuncu