Ana sayfa Dizi Haberleri Senaristler başrolün kalemini kırdı! Doğduğun Ev Kaderindir artık Demet Özdemir için bir diziden fazlası!

Senaristler başrolün kalemini kırdı! Doğduğun Ev Kaderindir artık Demet Özdemir için bir diziden fazlası!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – TV8 ekranında izleyicilerle Çarşamba akşamları buluşmakta olan Doğduğun Ev Kaderindir dizisinin 22 bölümü geride kaldı. Son haftalarda hikayesi bir hayli heyecanlı hale gelen dizinin 23. yeni bölümünde izleyicileri şoke eden sahneler yaşanacak.

İbrahim Çelikkol’un canlandırdığı Mehdi karakterinin kaleminin kırıldığını daha önceki yazılarımızda belirtmiştik. Dizinin senaristleri ablası Müjgan’ı öldüren ve Burhan karakterinin ruh halini yavaş yavaş Mehdi’ye de yansıtıyor… Burhan, Türkiye’de kadın cinayetlerinin gerçekliğini gözler önüne seren bir karakterdi.

Bir kadını hayatının baharında yaşamdan koparan ve bunu da sevda adına yapan birisi olarak Türkiye gerçeğinin bir yansıması olarak dizide varlık gösterdi. Şimdi de Zeynep’in kendisini boşaması ve sonrasında da hayatına farklı bir noktadan devam etmek istemesini kabullenmeyen bir Mehdi görüyoruz.

Doğduğun Ev Kaderindir dizisinin 23. bölümünden yayınlanan 2. fragmanda Mehdi’nin öfkesini kontrol edemediğini gördük. Zeynep’in evinin yakınına taşınarak onu korkuttuğunu ve artık olayların farklı bir boyuta evrildiğini anlatmaya bu kısacık görüntüler bile yetiyor.

Senaristler başrolün kalemini kırdı! Doğduğun Ev Kaderindir artık Demet Özdemir için bir diziden fazlası! 16

Dizinin 23. bölümünde neler yaşanacağına yönelik paylaşılan görüntülerde polislere bile direnen ve öfkesine yenilen Mehdi’nin kaleminin kırıldığını artık net bir şekilde söyleyebiliriz. Dizinin senaristleri başrol oyuncusu İbrahim Çelikkol’un canlandırdığı Mehdi karakterini toplumun kanayan yarasına dikkat çekmek için, kadın cinayetlerinin ve şiddetin bir yansımasını izleyicilere göstermek için kullanmaya başladı.

Aslında verilen toplumsal bir mesaj. Ekranda bu tür mesajlar çok önemli. Toplumun kadına şiddet noktasında kanayan yarası olan Burhan gibi karakterlerin, nasıl gözlerini karartabileceklerini, Mehdi gibilerin ise nasıl Burhan olmaya yaklaştığını izleyeceksiniz.

Doğduğun Ev Kaderindir dizisi artık sosyal sorumluluk adına güçlü bir duruş sergileyen yapım olarak öne çıkıyor. Konu Zeynep ve Mehdi’nin aşk hikayesinden çıktı. Artık kadına şiddetin altında yatan psikolojik durumları, erkeklerin ruh halini, cinayet işlemeye kadar götüren süreçleri anlatan bir dizi haline geldi.

Demet Özdemir’in Zeynep karakterinin erkek şiddetine karşı duruşunda verdiği güçlü mesajın, kendi karakteri ile örtüştüğünü söylemesinden bu yana, senaristler dizide kadınların kendi varlığını güçlü bir şeklide sergilemesine olanak tanıyan sahneler yazıyor. Aslında Demet Özdemir için bu dizi sıradan bir yapım olmaktan çoktan çıktı bile. Oyuncu için artık bu dizi kadın haklarını savunduğu, öne çıkardığı ve toplumsal yarayı tüm ülkeye güçlü bir şekilde anlattığı bir sosyal sorumluluk projesine dönmüş durumda.

İşte 9 Aralık Çarşamba akşamı yayınlanacak olan 23. bölümden 2. fragman: