Ana sayfa Sosyal Medya Senaryo yazmanın inceliklerini Gülse Birsel’den öğrenin!

Senaryo yazmanın inceliklerini Gülse Birsel’den öğrenin!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Komedi dizisi dendiğinde Türkiye’de akla gelen ilk isimlerden birisi şüphesiz ki ünlü senarist Gülse Birsel. Ortaya çıkardığı her proje ile büyük başarı elde eden Birsel en son televizyon ekranları için Jet Sosyete dizisini yazdı.

Bugüne kadar, Avrupa Yakası, Yalan Dünya, Jet Sosyete  dizileri ile Aile Arasında  isimli sinema filminin senaryolarına imza atan ve her projeyesiyle izleyiciyi ekrana bağlayan  Gülse Birsel, Türkiye’nin kalemi en güçlü isimlerinden biri. Bir süredir sessiz olan Gülse Birsel’in yeni projesi hayranları tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

Yaklaşık iki yıl önce yayınlanan Jet Sosyete’den beri sesi soluğu çıkmayan yetenekli yazar geçtiğimiz aylarda sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yeni bir proje üzerine çalıştığının müjdesini vermişti. Bu kez dijital bir kanal için hazırlık yaptığını söyleyen Birsel, henüz yolun çok başında olduğunu, projenin ortaya çıkmasının zamanının olduğunu da belirtmişti.

Senaryo yazmanın inceliklerini Gülse Birsel'den öğrenin! 7

Instagramdan yaptığı son paylaşım oyuncunun yeni projesinin üzerine yoğunlaştığını gösteriyor. Hep olduğu gibi bilgisayar başında çekilen bir fotoğrafını takipçileriyle paylaşan Gülse Birsel, senaryo yazmanın inceliklerini şu sözlerle anlattı;

“Bir kupa kahve, bir (mümkünse eski) sweatshirt, bir laptop. Tercihen manzarasız küçük bir odada tek başına birkaç saat ekrana bak. Hikayeye yeterince ısınınca klavyenin tuşlarına ufaktan basmaya başla. Karakterler odanda dolaşıp seninle muhabbet etmeye başlayınca hamurun pişme kıvamına yaklaşmış demektir.” Birsel’in paylaşımı takipçilerinden ‘Heyecanla bekliyoruz’ şeklinde çok sayıda yorum aldı.